Rosépepparsill

P1010060

1 bukt

10 min

Ingredienser:

  • 400 g 5-minuterssill
  • 2 dl Crème Fraiche
  • 1 msk Majonnäs
  • 1 dl Valnötter (hackade)
  • 1 msk Flytande honung
  • 1 Kruka dill (finhackad)
  • 1-2 msk Mortlad rosépeppar
  • 1 tsk Peppar

För mig handlar mat om att skapa minnen att minnas tillbaka på. Denna sill var den sillrätt jag först lärde mig att tycka om som liten, vilket därför har skapat ett starkt matminne hos mig. Min faster gör alltid denna sill och nu måste jag äta den vid varje midsommar. Helt klart en inkörsport till sillätande! Vill du se när jag gör denna och två andra sillar? Så kika gärna på min YouTube-kanal HÄR.

Gör så här:

Skär ner sillen i mindre bitar och blanda med samtliga ingredienser. Klart att servera! Kan vara världens enklaste och godaste recept.

Gabriel Jonsson

2 Kommentarer

  1. Tara den juni 16, 2020 kl 08:53

    Hej,

    Tänkte göra denna till midsommar och vill förbereda så mkt det går i förväg. Så min fråga är, kan man göra den några dagar i förväg?

    • Profilbild Matrecept den juni 16, 2020 kl 11:16

      Hej 🙂 Ja självklart kan du göra denna i förväg 🙂 Den blir bar godare om den ligger till sig lite 😀
      Tack och glad midsommar

Lämna en kommentar