Saffransfisk

IMG_2676

4 port

35 min

  • 600 g torsk (eller hälften torsk/lax)
  • 1/2 purjolök
  • 1/2 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 tsk fryst hackad timjan
  • 1 tsk fryst hackad basilika
  • 3 dl vatten
  • 1 1/2 fiskbuljongtärning
  • 6 msk matlagningsgrädde 15%
  • 1 dl creme fr lätt
  • 1 pkt saffran
  • 1 1/2 msk tomatpuré
  • salt

Servera med kokt eller pressad potatis

Lagom till jul och högsäsong för saffran bjuder jag på en solgul fiskgryta som både doftar och smakar ljuvligt.

Gör så här:

1. Tina fisken om den är fryst.
2. Ska och koka upp potatis.
3. Hacka purjo och lök.
4.  Fräs löken och purjolöken ett par minuter i olja. Pressa ner vitlök. Rör ner tomatpuré, timjan och basilika. Fräs ytterligare en stund.
5. Tillsätt hälften av vattnet och buljongtärningarna. Koka ett par minuter. Rör ner grädde, crème fraiche, resten av vattnet och saffran. Sjud i 15 minuter. Salta efter smak.
6. Skär fisken i munsbitar, lägg i grytan och sjud i ytterligare 7 minuter.

Emma Cedborger

Lämna en kommentar