Saffranspannkaka

saffranspannkaka 1

35 minuter

6 pers

Ingredienser:

  • 500 g risgrynsgröt
  • 4 st ägg
  • 2 dl grädde 40%
  • 100 g färskost
  • 1 dl strösocker (om du köpt färdig gröt så halvera mängden)
  • 0,5 g saffran
  • 1 dl fint hackad mandel
  • 1 krm vaniljpulver
  • 1 krm salt
  • 3 droppar bittermandelolja (du kan skippa den)
  • Smör
  • Ströbröd

Detta recept gjorde jag tillsammans med  NEFF och i deras ångugnar. Vill du se hur jag gjorde detta så ser du det på min Youtube-kanal HÄR.

Gör så här:

Blanda samtliga ingredienser i en skål och rör ihop ordentligt. Smöra och bröa en form. Häll i smeten och kör i mitten av ugnen på 120 grader tills den inte vobblar mer när du skakar formen. ca 20-30 minuter beroende på ugn.

Vispa grädden till en väldigt lätt konsistens och vänd ner fästkosten. Servera pannkakan tillsammans med grädden och en rejäl klick salmbärssylt.

 

Njut!

Gabriel Jonsson

Lämna en kommentar