Saffranspannkaka

35 minuter
6 pers
Ingredienser:
- 500 g risgrynsgröt
- 4 st ägg
- 2 dl grädde 40%
- 1 dl strösocker (om du köpt färdig gröt så halvera mängden)
- 0,5 g saffran
- 1 dl fint hackad mandel
- 1 krm salt
- 3 droppar bittermandelolja
- Smör
- Ströbröd
Till servering:
- Grädde
- Salmbärssylt
Detta är en helt vanlig saffranspannkaka som jag gjorde unde JLCs uppesittarkväll.
Gör så här:
Blanda samtliga ingredienser i en skål och rör ihop ordentligt. Smöra och bröa en form. Häll i smeten och kör i mitten av ugnen på 170 grader tills den inte vobblar mer när du skakar formen. ca 20 minuter beroende på ugn.
Servera tillsammans med lättvispad grädde och salmbärssylt. Och är du extra sugen på mandel så river du mandel på ett zestjärn över hela kakan.
Njut
hur mycket smör och ströbröd skall man ha I????
Så att du kan smöra formen 🙂