Saffranspannkaka

Saffranspannkaka

35 minuter

6 pers

Ingredienser:

  • 500 g risgrynsgröt
  • 4 st ägg
  • 2 dl grädde 40%
  • 1 dl strösocker (om du köpt färdig gröt så halvera mängden)
  • 0,5 g saffran
  • 1 dl fint hackad mandel
  • 1 krm salt
  • 3 droppar bittermandelolja
  • Smör
  • Ströbröd

Till servering:

  • Grädde
  • Salmbärssylt

Detta är en helt vanlig saffranspannkaka som jag gjorde unde JLCs uppesittarkväll.

Gör så här:

Blanda samtliga ingredienser i en skål och rör ihop ordentligt. Smöra och bröa en form. Häll i smeten och kör i mitten av ugnen på 170 grader tills den inte vobblar mer när du skakar formen. ca 20 minuter beroende på ugn.

Servera tillsammans med lättvispad grädde och salmbärssylt. Och är du extra sugen på mandel så river du mandel på ett zestjärn över hela  kakan.

 

Njut

Gabriel Jonsson

2 Kommentarer

  1. jimmy den december 24, 2020 kl 11:47

    hur mycket smör och ströbröd skall man ha I????

    • Gabriel - Ett Gott Land den december 28, 2020 kl 09:51

      Så att du kan smöra formen 🙂

Lämna en kommentar