Saffranssnittar

IMG_5631

Supergoda saffranssnittar bakade med två mjölsorter som är snälla mot våran mage - Bovetemjöl & rismjöl. Snittarna är sötade med kokossocker och lite sirap istället för vitt socker.

Jag får ofta frågan om xantangummi, behövs det verkligen? - Ja, det behövs! Xantangummi fungerar som klister och håller ihop snittarna. Du hittar det i välsorterade matbutiker!

Det är viktigt att snittarna får svalna helt innan du lyfter dom från plåten annars faller dom isär.

Melissa Oskarsson - Hälsobak

Till cirka 20 kakor
Du behöver:
1 g saffran (två påsar)
1 tsk citronsaft/limesaft
150 g rumsvarmt smör, mjukt
1 dl kokossocker
2 msk ljus sirap
1,5 dl rismjöl
1 dl bovetemjöl
0,5 tsk xantangummi

 

 

Gör såhär
1. Blanda ihop saffran och citronsaft. Låt stå i cirka 15 minuter.
2. Sätt ugnen på 160 grader varmluft.
2. Vispa smör, kokossocker och sirap krämigt.
3. Tillsätt resterande ingredienser och nyp ihop till en smidig deg.
4. Strö ut lite mjöl på ett bord och rulla degen till två lika långa längder (ungefär lika långa som en stor ungsplåt).
5. Platta till längderna lätt med en gaffel och strö över pärlsocker.
6. Grädda längderna i mitten av ugnen cirka 15 minuter.
7. Låt svalna en aningen innan du skär dom i snittar. Låt därefter snittarna svalna helt innan du flyttar dom från plåten.

Lämna en kommentar