Saftigt fikonbröd med valnötter

Fikonbröd bakalite.se 2
Fikonbröd bakalite.se 3

Lättbakade filmjölksbröd utan jäst har nog de flesta smakat. Här har jag smaksatt med fikon och maxat med nötter och frön.

Brödet blir otroligt saftigt, lagom knaprigt och det där krispet som fikonets frön bjuder på. Gillar det!

Skippa valnötterna om du inte gillar det, byt ut frön och nötter till dina favoriter. Det gör du enkelt genom att byta rakt av mot samma mängd. Anledningen till att jag valde solros och pumpa är för att jag hade dem hemma.

Så varsågod, ett smakrikt och gott bröd som passar lika bra till kvällsmackan som till ostbrickan.

Yvonne - Baka Lite

Ingredienser:

Fikonbröd
1 st bröd, 1½ liter

2 st färska fikon
4 dl yoghurt eller fil
½ dl sirap
3 dl siktat dinkelmjöl
2 dl havregryn, gärna fiberberikade
1 dl valnötter
1 dl pumpafrön
1 dl solroskärnor
2 tsk salt
2 tsk bikarbonat

Topping:
1 st fikon, färskt

Instruktioner:

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Klä in en limpform, 1½ liter, med bakplåtspapper.

3. Gröp ur innanmätet av fikonen alternativt finhacka hela.

4. Grovhacka valnötterna.

5. Blanda samman alla ingredienser och stjälp upp smeten i formen.

6. Skiva fikonet och tryck ner ovanpå brödet.

7. Grädda i nedre delen av ugnen i 40-50 minuter, det ska kännas stumt när du trycker lätt på det.

8. Låt svalna en halvtimme i formen, sen på galler under bakduk.

Enkelt & gott!

2 Kommentarer

  1. Gina den oktober 13, 2021 kl 09:22

    Your recipes are wonderful! It would be wonderful if I could Print off the recipes. Thank you.

    • Yvonne - Baka lite den oktober 14, 2021 kl 09:52

      Thank you!

      The easiest way is to copy + paste inte Googel translate.

      Feel free to dm me on Instagram if you have any questions. 🙂

      Brgds Yvonne

Lämna en kommentar