Salamichips med creme fraiche och rödlök

IMG_9060

För fyra personer:

  • En halv påse salta chips (ca 140 gram)
  • 1,5 dl creme fraiche
  • 60 g tunnskivad/färdigskivad salami (denna var chili-salami)
  • 0.5 finhackad rödlök
  • 0.5 tsk paprikapulver
  • 0.5 tsk lökpulver
  • 0.5 tsk vitlökspulver
  • 1 krm cayennepeppar
  • finhackad gräslök till servering.

Denna förrätten slår löjromschipsen. Alltså vilken HIT! Salamin i kombination med den krämiga creme fraichen, stinget från löken och saltet från chipsen tog jackpot här hemma hos oss. Så jag introducerar det jag alltid kommer ha som förrätt framöver - Salamichips med creme fraiche och rödlök.

Gör så här:

Det finns två sätt att göra detta på, antingen att lägga allt i en skål, så dippar man chipsen själv, eller att lägg ut det på varje chips så att det bara är att äta!

  1. Oavsett vilket sätt du väljer så måste du börja med att finhacka löken, salamin och gräslöken.
  2. Lägg i creme fraichen i en skål och lägg i alla kryddor.
  3. Om du serverer allt i en skål - Lägg creme fraichen på botten och strö sedan över lök, salami och till slut gräslöken.
  4. Om du serverar det som på bilden här, strö ut alla chips på en eller flera brickor så att chipsen inte står på varandra.
  5. Spritsa eller klicka ut creme fraiche blandningen på varje chips.
  6. Strö över salamin där du lagt creme fraiche och sedan strö över löken lite överallt.
  7. Avsluta med att strö över gräslöken lätt överallt.
  8. Njut, för det kommer du göra!
Medina Sehic

Lämna en kommentar