Salamichips med creme fraiche och rödlök

För fyra personer:
- En halv påse salta chips (ca 140 gram)
- 1,5 dl creme fraiche
- 60 g tunnskivad/färdigskivad salami (denna var chili-salami)
- 0.5 finhackad rödlök
- 0.5 tsk paprikapulver
- 0.5 tsk lökpulver
- 0.5 tsk vitlökspulver
- 1 krm cayennepeppar
- finhackad gräslök till servering.
Denna förrätten slår löjromschipsen. Alltså vilken HIT! Salamin i kombination med den krämiga creme fraichen, stinget från löken och saltet från chipsen tog jackpot här hemma hos oss. Så jag introducerar det jag alltid kommer ha som förrätt framöver - Salamichips med creme fraiche och rödlök.
Gör så här:
Det finns två sätt att göra detta på, antingen att lägga allt i en skål, så dippar man chipsen själv, eller att lägg ut det på varje chips så att det bara är att äta!
- Oavsett vilket sätt du väljer så måste du börja med att finhacka löken, salamin och gräslöken.
- Lägg i creme fraichen i en skål och lägg i alla kryddor.
- Om du serverer allt i en skål - Lägg creme fraichen på botten och strö sedan över lök, salami och till slut gräslöken.
- Om du serverar det som på bilden här, strö ut alla chips på en eller flera brickor så att chipsen inte står på varandra.
- Spritsa eller klicka ut creme fraiche blandningen på varje chips.
- Strö över salamin där du lagt creme fraiche och sedan strö över löken lite överallt.
- Avsluta med att strö över gräslöken lätt överallt.
- Njut, för det kommer du göra!