Schnitzel på renstek med örtig potatis, sardell & kaprissmör samt brysselkål

P1044741

4 pers

35 minuter

Ingredienser:

  • 600 g renstek
  • 24 st små fasta potatisar
  • 20 st brysselkål
  • 200 g rumstempererat smör
  • 1/2 dl kapris
  • 1 msk sardellcreme
  • 1 st citron
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 kruka persilja
  • 1 kruka timjan
  • 1 st ägg
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 dl panko
  • Krasse
  • Salt
  • Peppar

 

Här är ett recept på en vardagsrätt med renstek, perfekt att byta ut kalven till ren. Och vill du hellre se mig göra denna rätt så hittar du det på min Youtube-kanal HÄR.

Gör så här:

Börja med att koka upp välsaltat vatten med potatisen, och låt den sjuda tills den är helt mjuk rakt igenom. Precis innan servering hackar du 1/2 kruka persiljan fint och vänd ihop med potatisen och en klick smör.

Blanda ihop smöret med hackad kapris, sardellcremen och fint hackad vitlök. Tillsätt en halv kruka fint hackad persilja samt timjan. Riv ner citronzest och saften från halva citronen. Rör ihop detta och låt stå i rumstemperatur till det är dags att servera.

Putsa köttet på steken ovh skör den i 5 mm tjocka skivor. Banka köttet med en kastrull eller ett bankstål tills det är lövtunn. Vispa upp ägg i en skål, häll mjölet på an tallrik panka på en separat talrik. Vänd ner steken först i mjölet sedan ägget och till sist panka. Nu är det klart för att steka schnitzeln men vänta med detta till sista steget.

Putsa brysselkålen och dela den på mitten. Stek i en het panna med olja tulls den fått väldigt fin färg. Pressa den andra halvan av citronen även och ställ stekpannan åt sidan under tiden du steker schnitzeln.

Stek schnitzeln i rikligt med smör tills den fått fin och krispig yta. Och servera detta med dina fina tillbehör och toppa med lite krasse.

NJUT!

 

 

Gabriel Jonsson

Lämna en kommentar