Schweizernötrutor

IMG_9251-2

Jag såg dessa Schweizernötrutor hos Camilla Hamid och var såklart tvungen att ta fram min egna variant! Och ja, dom blev otroligt goda! Bakad med mindre socker och lite mer näring. Du gör dom enkelt glutenfria igenom att använda dig av glutenfria havregryn.

Melissa Oskarsson - Hälsobak

Schweizernötrutor
Du behöver:
150 g smör
4 ägg
1,25 dl strösocker
3 dl havregryn
2,5 dl mandelmjöl
1 msk fiberhusk
0,5 msk vaniljsocker
3 tsk bakpulver
2 dl mosad/mixad mogen banan
3 dl filmjölk

Ganache
Du behöver:
200 g schweizernötchoklad
1 dl vispgrädde
1 msk smör
Flingsalt

Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 175 grader och klä en liten långpanna med måtten 20 x 30.
2. Smält smöret och ställ det åt sidan.
3. Vispa ägg och strösocker riktigt poröst, minst 5 minuter. Under tiden mixar du havregrynen till fint mjöl och blandar samman det tillsammans med resterande torra ingredienser.
4. Vänd försiktigt ner alla ingredienser i äggvispet och vänd försiktigt runt smeten med en slickepott tills den är helt klumpfri.
5. Häll smeten i långpannan och grädda den i mitten av ugnen i cirka 25-30 minuter. Låt kakan svalna helt.
6. Hacka chokladen fint och lägg den i en värmetålig skål.
7. Häll grädden och smöret i en kastrull och låt det koka upp försiktigt. Precis när det börjat koka så häller du vispgrädden över chokladen och rör om tills chokladen smält helt.
8. Häll ganachen över kakan och strö på flingsalt. Låt kakan stelna helt i kylen.
9. Skär upp i bitar - Ät och njut!

Lämna en kommentar