Vegansk Skagenburgare

3

2 personer

ca 30 minuter

  • 1 tofublock (fast tofu)  ca 240 g
  • ca 1,5 dl panko eller ströbröd+ca 1,5 dl majsmjöl till panering
  • 2 tsk majsmjöl
  • 1 dl havremjölk eller vatten till paneringssmet
  • 0,5 dl vegansk majonnäs
  • 0,5 dl vegansk créme fraîche
  • 1 msk röd tångcaviar
  • ca 1/4 finhackad rödlök
  • ca 1 msk finhackad dill
  • 2 tsk färsk citronjuice
  • hamburgerbröd
  • olja till fritering
  • salt & peppar

Tillbehör:

  • inlagd gurka
  • sallad
  • pommes

Vänner!

Detta är en busig twist på Tore Wretmans klassiska toast skagen. Här bjuds det på en vegansk version men du kan självklart använda helt vanlig majonnäs och crème fraîche. Men tro mig - gott är det! Massa sås och frasig tofu, perfekt helgmat!

Vill du även se en tutorial på hur du gör dessa godingar så gå in på min IGTV där du kan se en kort film som enkelt visar stegen.

Gör så här:

  1. Finhacka rödlök och dill
  2. Blanda ihop med majonnäs, crème fraîche, tångcaviar och citronjuice.
  3. Salta & peppra och ställ svalt
  4. I en liten kastrull, vispa ihop havremjölk med majsmjöl och en nypa salt
  5. Hetta upp på medelvärme tills smeten tjocknar
  6. Skär tofun i ca 2 cm tjocka bitar och salta lätt. Skär dem runda om du känner för det
  7. Häll panko och majsmjöl i två olika tallrikar
  8. Täck först tofun i majssmeten och rulla i majsmjöl
  9. Täck tofun en gång till i smeten och avsluta med att täcka den i panko
  10. Hetta upp en kastrull med olja till ca 150 grader (testa annars med en träslev om det bubblar runt den, då är oljan tillräckligt varm)
  11. Fritera i ca 2-3 minuter tills paneringen fått en gyllene färg
  12. Rosta hamburgerbröden och lägg i sallad, skagenröra, en tofuburgare, ännu mer sås. NJUT!
Lin Mellgard

Lämna en kommentar