Toast Skagen

Av Amanda Wiger | januari 20, 2021

Toast Skagen 30 min 2 personer 500 g räkor ca 1 msk creme fraiche ca 2 msk majonäs 1 kruka…

Friterad hummertaco med soja- och chilimajo och citrusmarinerad kålrabbi

Av Amanda Wiger | januari 2, 2021

Perfekt som tilltugg, förrätt eller mellanrätt!

Saffransrisotto med tomat, räkor och chili-och vitlökssmör

Av Amanda Wiger | december 19, 2020

Saffransrisotto med tomat, räkor och chili- och vitlökssmör 2 personer 60 minuter Risotton 2 dl risottoris, (arborio- eller carnaroliris) 2…

Het räkröra i smörstekt bröd

Av Amanda Wiger | december 14, 2020

Perfekt förrätt eller mellanrätt! Brödet är gammal hederligt korvbröd som hottas upp genom att stekas i rejält med smör.

Ostpaj med brynt smör och havskräfta

Av Gabriel - Ett Gott Land | augusti 21, 2020

Denna ostpaj är helt magiskt god! Passar perfekt till kräftskivan 😀

Egenkokta kräftor

Av Gabriel - Ett Gott Land | augusti 10, 2020

Det är inte mycket som slår en kräftskiva efter allt slit med att fiska och koka sina egna kräftor. Att kliva upp mitt i natten för att ro ut på sjön och vittja burarna är både spännande och läskigt på samma gång. Låt gärna kräftorna ligga och dra i lagen någon dag innan du äter dem.

Lyxig räkmacka

Av Hej Gotland | juli 24, 2020

En otrolig klassiker som finns i många tappningar. Här kommer en ny variant som vi är mycket stolta över att servera på ICANDERs, vår nya Kafferi och Matbar på ICA Maxi Visby. Våra tips för en lyckad räkmacka är att köpa riktigt bra räkor och ha rikligt med majonäs!

Dry jerk jerk

Av Matrecept | juli 22, 2020

Den här torra kryddblandningen går att använda till mycket mer än bara jerk, den är perfekt att ha färdig i skafferiet. Jag kombinerar den med wet jerk när jag grillar.

Skaldjurspaella med musslor, räkor och chorizo

Av Amanda Wiger | juli 11, 2020

Skaldjurspaella med blåmusslor, räkor och chorizo 7 pers 50 min Ingredienser: 1.5 gul lök 2-3 vitlöksklyftor 1-2 röda, färska chili…

Löjromsstrut

Av Gabriel - Ett Gott Land | juni 18, 2020

Löjrom kan vara den bästa tilltugget tills när gästerna anländer. Här kommet den helt klassiskt men i strutform.

Hummersoppa med pilgrimsmussla och parmesanchips

Av Gabriel - Ett Gott Land | maj 10, 2020

Det här är den förrätt jag lagade i finalen och enligt mig den godaste soppa jag någonsin lagat.

Omvänd toast skagen med kräftor

Av Gabriel - Ett Gott Land | maj 3, 2020

Det här är en variant på en klassisk toast skagen som serveras på ett annorlunda sätt. Personligen tycker jag att det är för mycket bröd i en klassisk toast skagen, och att brödet snabbt tappar sin textur när det toppas med skagenröran. Då är det här lösningen.