Scampipasta med chili, vitlök och citron

Av Amanda Wiger | juli 13, 2021

Scampipasta med chili, vitlök och citron 6 personer 40 min Ingredienser: 4-5 vitlöksklyftor 1-2 färsk röd chili ca 1.5 dl…

Grillad räka, nektarin, chimichurri och aioli

Av Amanda Wiger | juni 23, 2021

Grillad räka, nektarin, chimichurri och aioli 30 min ca 15-20 st Ingredienser: ca 600 g frysta scampi, gärna råa 2…

Smörgåstårtor

Av Emma Cedborger | april 22, 2021

Det här är en rätt som vuxit fram med åldern måste jag säga. Men andra ord var det inget som jag gärna åt när jag var yngre. Det går ju att variera fyllning i oändlighet; att blanda ner det man gillar bäst, låta det gosa ihop sig med brödet och sedan avnjuta en, faktiskt, rätt så festlig måltid.

Det går givetvis att öka på antalet portioner och göra smörgåstårtan mycket större för ett större sällskap!

Räktaco med rostad tomat- och paprikasalsa, aioli och fetaost

Av Amanda Wiger | februari 27, 2021

Räktaco med rostad tomat- och paprikasalsa, aioli och fetaost 4 personer 60 minuter Ingredienser: 500 g Vannameiräkor (scampi, MSC-märkta) 2…

Toast Skagen

Av Amanda Wiger | januari 20, 2021

Toast Skagen 30 min 2 personer 500 g räkor ca 1 msk creme fraiche ca 2 msk majonäs 1 kruka…

Friterad hummertaco med soja- och chilimajo och citrusmarinerad kålrabbi

Av Amanda Wiger | januari 2, 2021

Perfekt som tilltugg, förrätt eller mellanrätt!

Saffransrisotto med tomat, räkor och chili-och vitlökssmör

Av Amanda Wiger | december 19, 2020

Saffransrisotto med tomat, räkor och chili- och vitlökssmör 2 personer 60 minuter Risotton 2 dl risottoris, (arborio- eller carnaroliris) 2…

Het räkröra i smörstekt bröd

Av Amanda Wiger | december 14, 2020

Perfekt förrätt eller mellanrätt! Brödet är gammal hederligt korvbröd som hottas upp genom att stekas i rejält med smör.

Ostpaj med brynt smör och havskräfta

Av Gabriel - Ett Gott Land | augusti 21, 2020

Denna ostpaj är helt magiskt god! Passar perfekt till kräftskivan 😀

Egenkokta kräftor

Av Gabriel - Ett Gott Land | augusti 10, 2020

Det är inte mycket som slår en kräftskiva efter allt slit med att fiska och koka sina egna kräftor. Att kliva upp mitt i natten för att ro ut på sjön och vittja burarna är både spännande och läskigt på samma gång. Låt gärna kräftorna ligga och dra i lagen någon dag innan du äter dem.

Lyxig räkmacka

Av Hej Gotland | juli 24, 2020

En otrolig klassiker som finns i många tappningar. Här kommer en ny variant som vi är mycket stolta över att servera på ICANDERs, vår nya Kafferi och Matbar på ICA Maxi Visby. Våra tips för en lyckad räkmacka är att köpa riktigt bra räkor och ha rikligt med majonäs!

Dry jerk jerk

Av Matrecept | juli 22, 2020

Den här torra kryddblandningen går att använda till mycket mer än bara jerk, den är perfekt att ha färdig i skafferiet. Jag kombinerar den med wet jerk när jag grillar.