Skinka- och broccolipaj

IMG_0837

4 port

40 min

Pajdeg:

  • ca 800 gram kokt potatis
  • 1,5 dl fettfri yoghurt
  • 1,5 msk olivolja
  • salt

Fyllning:

  • 100 gram kalkonbacon
  • 150 gram skinka
  • 4 ägg
  • 100 gram broccoli
  • 1,5 dl minikeso
  • 1 dl matlagningsgrädde 4%
  • 1 dl lättmjölk
  • 4 soltorkade tomater
  • salt
  • grovmalen peppar

En matig och smakrik paj med lite extra sälta från kalkonbaconen. Godast varm men går även att ära kall.

Gör så här:

  1. Lägg potatisarna i en bunke och mos med en gaffel, blanda ner yoghurten, oljan och salt.
  2. Tryck ut smeten i en ugnssäker form och förgrädda ca 15-20 min på 175 grader.
  3. Strimla baconen och stek dem lätt.
  4. Förkoka broccolin lätt.
  5. Blanda ägg, keso, matlagningsgrädde och mjölk i en bunke. Sala och peppar efter smak.
  6. Strimla skinka och soltorkade tomaterna.
  7. Häll över skinka, broccoli, soltorkade tomater och bacon i pajformen när den gräddats och häll sedan över äggstanningen.
  8. Kör i ugnen ca 20-25 min på 175 grader.
Emma Cedborger

Lämna en kommentar