Skinschnitzel med klyftpotatis och persiljesmör

FullSizeRender

4 port

40 min

 • 800 gram potatis
 • 600 gram skinkschnitzlar
 • 2 dl ströbröd
 • 1-2 ägg
 • salt
 • peppar
 • 1 citron (till servering)

 

Persiljesmör

 • 6 msk mager lättost
 • 2 msk smör
 • 3 msk hackad persilja

 

Det går även bra med skinka på bit som du skör upp i bitar, bog, benfri kotlett eller fläskfilé.

Jag vet inte varför den här rätter får mig att tänka på dagens tisdagsrätt på en klassisk lunchrestaurang, jag har nog nämligen aldrig ätit schnitzel på restaurang. Hur som haver blev det ingen tisdagslunch för vår del utan en helgmiddag och det funkade riktigt bra det också!

Gör så här:

 1. Sätt ugnen på 200 graner och skär upp potatisen i klyftor. (skala innan om du vill)
 2. Lägg klyftorna på en lätt smord ugnsplåt och kör dem i ugnen tills de fått din färg, ca 40 min.
 3. Rensa köttet och banka ut dem till önskad tjocklek. Knäck äggen i en skål och häll upp ströbrödet i en annan tillsammans med salt och peppar.
 4. Vispa äggen och doppa en schnitzel i taget, fört i äggen och sen i ströbrödsblandningen.
 5. Stek på medelvärme. Ca 7 min på varje sidan alt. (som jag gjorde för att inte riskera att bränna paneringen) ca 4 min per sida och sedan lägga dem på i en ugnssäkerform en och en och låta de gå i ugnen ca 5 min.
 6. Blanda ihop lättosten, smöret och persiljan i en skål, kyl innan servering.
Emma Cedborger

Lämna en kommentar