Smakrik köttfärsås

Smakrik köttfärssås

IMG_8407

4 port

30-60 min (beroende på hur länge du har tid att koka tomatbasen)

  • 500 gram nötfärs (gärna 5%)
  • 1 frp minimozzarella (ca 100 gram)
  • 3 schalottenlökar
  • 1/2 kruka basilika
  • 2 morötter
  • 1 frp finhackade tomater
  • 1 burk grillad paprika
  • 2 msk grönsaksfond
  • 2-3 dl vatten
  • salt

Tillbehör:

  • Pasta

Vi kom precis hem från en resa från Gran Canaria och det enda jag var sugen på var just den här smakrika och mustiga, riktigt höstiga, köttfärssåsen!

Gör så här:

  1. Finhacka schalottenlökarna och stek dem i lite olja
  2. Tillsätt de finhackade tomaterna, hälften av basilikan och paprikan
  3. Skala och hacka upp morötterna i mindre bitar - lägg ner i det i grytan och låt koka tills tomaterna mjuknat
  4. Koka upp pastan enligt frp
  5. Stek på färsen i lite olja
  6. Blanda ner grönsaksfond i tomatblandningen
  7. Mixa tomatblandningen och häll sedan ner den över färsen och låt koka ihop tills pastan är klar
  8. Lägg ner mozzarellan över köttfärssåsen och strössla sedan över resterande basilika

 

Ju längre färsen får koka - desto mustigare blir den

Emma Cedborger

Lämna en kommentar