Smörkolasås

Kolasås bakalite.se 3

En mycket trevlig dessert att bjuda på är glass som toppas med en hemmagjord sås.

Här är en smörkolesås du akn toppa lite vad du vill med. Eller naturligtvis skeda i dig som du vill.

Koka såsen till ca 125 grader om du istället för göra smörkola.

Bryn smöret först om du vill maxa kolasmaken.

Om du vill gör en annan variant så hittar du ett recept på Salt kolasås här och en chokladsås här.

Yvonne - Baka Lite

Ingredienser:

Smörkolasås

25 g smör
1½ dl grädde
½ dl socker
½ dl sirap
1 tsk vaniljsocker

Instruktioner:

1. Smält smöret i en kastrull.

2. Tillsätt alla ingredienser och låt koka på medelvärme i 10-15 minuter, såsen ska bli gyllene.

3. Förvara i kyl, värm upp om du vill ha den mer rinnande efter att den stått kallt.

Enkelt & gott!

Lämna en kommentar