Snabba Biffar i Svampsås

För 4 personer:
- 500g nötfärs
- 250 g champinjoner
- 1 msk potatismjöl/maizena
- 1 msk aromat
- 4 dl matlagningsgrädde
- 1 dl creme fraiche
- 1 msk svampsoja
- Salt
- 1 msk matolja för stekning
Detta är någonting jag och min man har ätit i flera flera år. Ibland till och med flera gånger per vecka för att vi blir sugna.
Gör så här:
- Börja med att blanda nötfärsen med potatismjölet/maizenan och aromaten.
- Forma till en limpa, plasta in och låt stå i kylskåpet i 10-15 minuter.
- Förbered under tiden svampen. Skiva och ställ åt sidan.
- Blanda creme fraiche, matlagningsgrädde och soja i en skål.
- Ta ut limpan och skiva i ca. 1 cm stora skivor.
- Värm en stekpanna på medelvärme och stek biffarna tills dem är genomstekta.
- Ta ut biffarna ur stekpannan och stek svampen i samma stekpanna tills vätskan kommit ur dem samt att dem har fått lite färg.
- Sätt tillbaka biffarna tillsammans med svampen.
- Häll över såsen och låt puttra i 3-4 minuter.
- Servera med potatis, ris eller pasta.