Snabba Biffar i Svampsås

A6B05ED9-8DC8-4DD8-BF36-3BEE5B201F79

För 4 personer:

  • 500g nötfärs
  • 250 g champinjoner
  • 1 msk potatismjöl/maizena
  • 1 msk aromat
  • 4 dl matlagningsgrädde
  • 1 dl creme fraiche
  • 1 msk svampsoja
  • Salt
  • 1 msk matolja för stekning

Detta är någonting jag och min man har ätit i flera flera år. Ibland till och med flera gånger per vecka för att vi blir sugna.

Gör så här:

  1. Börja med att blanda nötfärsen med potatismjölet/maizenan och aromaten.
  2. Forma till en limpa, plasta in och låt stå i kylskåpet i 10-15 minuter.
  3. Förbered under tiden svampen. Skiva och ställ åt sidan.
  4. Blanda creme fraiche, matlagningsgrädde och soja i en skål.
  5. Ta ut limpan och skiva i ca. 1 cm stora skivor.
  6. Värm en stekpanna på medelvärme och stek biffarna tills dem är genomstekta.
  7. Ta ut biffarna ur stekpannan och stek svampen i samma stekpanna tills vätskan kommit ur dem samt att dem har fått lite färg.
  8. Sätt tillbaka biffarna tillsammans med svampen.
  9. Häll över såsen och låt puttra i 3-4 minuter.
  10. Servera med potatis, ris eller pasta.
Medina Sehic

Lämna en kommentar