Snabba havrefrallor

IMG_9914

Fantastiskt goda och enkla havrefrallor som du snabbt slänger ihop. Frallorna innehåller inget mjöl av något slag utan bara havregryn!

Blir det några frallor över rekommenderar jag att du fryser in dom så att frallorna inte blir torra.

Melissa Oskarsson - Hälsobak

Till 6-8 frallor
Du behöver:
6 dl havregryn
2 ägg
2,5 dl filmjölk
0,75 dl rapsolja
1 msk honung
1 msk fiberhusk
1 tsk bikarbonat
0,75 tsk salt

Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 225 grader varmluft och klä en långpanna med bakplåtspapper.
2. Mixa havregrynen fint till mjöl.
3. Vispa upp äggen lätt med en ballongvisp.
4. Blanda alla torra ingredienser och tillsätt dom tillsammans med resterande ingredienser i äggvispet.
5. Låt smeten stå och svälla i 5-10 minuter.
6. Klicka ut 6-8 frallor på plåten och fukta händerna lätt med vatten för att forma frallorna lite fint.
7. Grädda i mitten av ugnen i cirka 15-17 minuter. Låt svalna en aningen - Ät och njut!

Lämna en kommentar