Snabblagad Yakiniku

6 port
45 min
- 1000 gram lövbiff
- 1 dl vatten
- 1 msk soja
- 1 msk kalvfond
- 1 tsk ingefära (färsk eller pulver)
- 2 tsk sambal oelek
- 2 vitlöksklyftor
- 125 gram salladslök (1 knippe)
- 1 msk sötningsmedel
- 3 msk sesamfrön (till garnering)
Tillbehör:
- Ris
- Salladslök
- Ev. lime
En superenkel och god yakiniku gjord på strimlad lövbiff med salladslök och sesamfrön till. Lika gott till vardags som till fest!
Gör så här:
- Skär upp lövbiffen i långa strimlor
- Skala och riv ingefäran om du använder färsk.
- Hacka upp salladslöken i tunna slantar.
- Pressan vitlöken i samma skål och blanda ner soja, sambal oelek, sötningsmedel, fond, vatten och nästan all salladslök (spara lite till garnering)
- Rör ner köttstrimlorna och låt marinera ca 30 min.
- Stek på köttet i 2 omgångar och häll av vätska i en bunke.
- När allt är stekt häller du över delar av vätskan och steker in det i köttet. Jag använde lite som "sås" på sidan vid servering.
- Servera med jasminris och toppa med salladslök och sesamfrön.
Gjorde denna igår, jättegod! Och barnen älskade den! Enkel att laga.👌🏼
Vad kul, det gick väl hem här hemma också! 🙂