Snabblagad Yakiniku

CF4FEA34-3290-4D2F-8D52-F895363657FD

6 port

45 min

  • 1000 gram lövbiff
  • 1 dl vatten
  • 1 msk soja
  • 1 msk kalvfond
  • 1 tsk ingefära (färsk eller pulver)
  • 2 tsk sambal oelek
  • 2 vitlöksklyftor
  • 125 gram salladslök (1 knippe)
  • 1 msk sötningsmedel
  • 3 msk sesamfrön (till garnering)

Tillbehör:

  • Ris
  • Salladslök
  • Ev. lime

En superenkel och god yakiniku gjord på strimlad lövbiff med salladslök och sesamfrön till. Lika gott till vardags som till fest!

Gör så här:

  1. Skär upp lövbiffen i långa strimlor
  2. Skala och riv ingefäran om du använder färsk.
  3. Hacka upp salladslöken i tunna slantar.
  4. Pressan vitlöken i samma skål och blanda ner soja, sambal oelek, sötningsmedel, fond, vatten och nästan all salladslök (spara lite till garnering)
  5. Rör ner köttstrimlorna och låt marinera ca 30 min.
  6. Stek på köttet i 2 omgångar och häll av vätska i en bunke.
  7. När allt är stekt häller du över delar av vätskan och steker in det i köttet. Jag använde lite som "sås" på sidan vid servering.
  8. Servera med jasminris och toppa med salladslök och sesamfrön.
Emma Cedborger

2 Kommentarer

  1. Jenny den november 15, 2020 kl 12:18

    Gjorde denna igår, jättegod! Och barnen älskade den! Enkel att laga.👌🏼

    • Emma Cedborger den november 16, 2020 kl 16:52

      Vad kul, det gick väl hem här hemma också! 🙂

Lämna en kommentar