Sofia Henriksson

Hej och välkomna till min matvärld där jag kommer att bjuda på smarriga recept, spännande utmaningar och såklart dela med mig av restauranger som jag fullkomligt älskar.
Jag heter Sofia Henriksson och vann Sveriges Mästerkock 2020. Idag jobbar jag som matkreatör och det mesta i mitt liv kretsar lyckligtvis helt kring just det som jag älskar mest - MAT.
Har ni minsta fråga eller fundering, tveka inte att höra av dig!
Sofia Henriksson

Vegetarisk boeuf bourguignon

Av Sofia Henriksson | maj 13, 2020

Att äta vegetariskt förknippas ofta med att äta nyttigare. Det ska vara salladsblad, grönsaker och ofta utesluts de där riktigt mumsiga gräd- diga eller tunga rätterna. Den här boeuf bourguignonen har jag gjort många gånger.

Krämig kardemumma- och vaniljbutterkaka

Av Sofia Henriksson | april 7, 2020

Vad är godare än en riktigt krämig vaniljbulle och så kombinerar du det med en klassik kardemummabulle! Då får du den här magiska butterkakan.

Svamptortellini med brynt smör och grönkål

Av Sofia Henriksson | april 7, 2020

Hemgjord pastadeg som du fyller med en krämig svampfyllning och toppar med brynt smör och grönkål. Kan det bli bättre?

Vegansk sötpotatissoppa med ingefära, chili och lime

Av Sofia Henriksson | april 7, 2020

En av mina absoluta favoritsoppor som alltid går hem hos alla. Den är het, söt och fylld med smak!

Frasiga belgiska våfflor med hallon och sirap

Av Sofia Henriksson | april 7, 2020

Klassiska våfflor i all ära men riktigt frasiga och tjocka belgiska våfflor är ju också rysligt gott. Toppa med sirap och färska bär.

Cookiecupcakes med vaniljfrosting

Av Sofia Henriksson | mars 13, 2020

Om du tar riktigt sega och goda cookies och kombinerar dem med krämiga cupcakes får du detta magiska lilla bakverk!

Veganska chokladtryfflar med avokado

Av Sofia Henriksson | februari 13, 2020

Nyttiga rawbollar som är fyllda med inget mindre än avokado! De går snabbt att slänga ihop och sen kan de förvaras i kylen i upp till en vecka.