Spenatsoppa med kokta ägghalvor och kesoscones

IMG_1529

6 port

30 min

  • 400 gram frusen bladspenat
  • 6 dl vatten
  • 1 buljongtärning
  • 1 schalottenlök
    eller 1/2 gul lök
  • 2 dl matlagningsgrädde 4%
  • salt
  • peppar

Tillbehör:

  • Kokta ägghalvor
  • Kesoscones
    recept hittar du här i receptet med köttfärsgryta med rotsaker

Soppa får jag nog säga inte är någon direkt paradrätt för någon i vår familj, och barnen grinade illa när de serverades spenatsoppa - resten av familjen njöt av både soppa och tillbehör! Snabblagat är det också - det är viktigt!

Gör så här:

  1. Börja med att förbereda scoensen.
  2. Koka äggen.
  3. Hacka upp löken och stek den lätt i en gryta i lite olja.
  4. Häll ner vatten, buljongen och spenaten i grytan. Låt koka ihop i ca 5 min.
  5. Ta bort gryta från spisen och mixa soppan så slät som du önskar ha den, tillsätt eventuellt mer vatten vid behov.
  6. Sätt tillbaka grytan på spisen och häll ner grädden. Låt sjuda ytterligare ett par minuter och smaka av med salt och peppar.
Emma Cedborger

Lämna en kommentar