Stora vaniljkakor med mjölkchoklad

Stelton
Stelton

I samarbete med Stelton Design.

Utflykter kräver sina kakor, utöver de obligatoriska kanelbullarna då.

De här kakorna är väldigt enkla och snabba att baka och de uppskattas av de allra flesta.

Om du vill göra dem mindre måste du anpassa gräddningstiden annars kan du göra som jag, bryta dem i bitar. Jag gillar den "öppna" sidan av cookies så det passar mig.

Byt ut till den choklad du föredrar, släng i lite nötter eller frön om du vill eller varför inte tillsätta kakao för en chokladigare kaka? Fritt val, som alltid!

Just de här kakorna bakade jag till barnens skolutflykter, perfekta att skicka med.

Jag skickar även med Muminfamiljen i Steltons version, en flaska med kallt vatten och en smidig mugg med varm choklad. Muggen To-Go Click finns i två storlekar, den här är 20 cl och passar perfekt för de yngre.

Öppna genom att klicka på locket och du kan dricka kan dricka ur den runt hela, som en vanlig mugg.

Flaskan Keep Cool finns i flera fina varianter, alla rymmer 0,75 cl.

Yvonne - Baka Lite

Ingredienser:

Stora Cookies
6 st

100 g choklad, ljus
100 g smör
1 dl socker
1 st ägg
2 dl vetemjöl
½ tsk vaniljpulver eller 3 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1 krm salt

Mjöl till utbakning

Topping:
25 g choklad, ljus

 

Instruktioner:

1. Sätt ugnen på 200 grader, klä en plåt med bakplåtspapper.

2. Grovhacka all choklad.

3. Blanda mjöl, vaniljsocker, bakpulver och salt.

4. Vispa mjukt smör och socker krämigt med en elvisp.

Om du inte vill vänta tills smöret blivit rumstempererat så kan du hyvla det med en osthyvel, då går det snabbare.

5. Tillsätt ägg och vispa samman.

6. Tillsätt mjölblandningen och vispa till en deg.

7. Vänd ner chokladen.

8. Ta upp degen på mjölat bakbord och dela i sex delar. Forma till bollar, lägg glest på plåten och platta ut något.

9. Grädda i mitten av ugnen i ca 10 minuter eller tills de fått färg i kanterna.

10. Strö direkt över grovhackad choklad och låt svalna helt på plåten.

Enkelt & gott!

Lämna en kommentar