Sveriges Godaste Kanelbullar

25 st
120 min
Fördeg:
- 480 g (eller ca 8dl Mjöl)
- 4 dl Mjölk
- 40 g Jäst
Tillsätt sedan till fördeg:
- 400 g (eller ca 6,5 dl Mjöl)
- 1 st Ägg
- 0.5 tsk Salt
- 1 ½ tsk Malen kardemumma
- 160 g eller 1.5 dl Socker
- 160 g Kallt smör, tunt ner skivat
Bullsmör:
- 400 g Rumstemperat smör
- 2 dl Socker
- 2 msk Kanel
- 1 tsk Kardemumma
Sockerlag:
- 1 dl Socker
- 1 dl Vatten
- Koka upp båda tills sockert smält
Gör så här:
-Med degkrok på din köksasistent blanda fördegen på låg hastighet i 4min. Låt jäsa 20 min.
-Tillsätt sedan resterande och blanda i 13min. Gör glutentest.
-Ställ in i kyl i 30 min.
-Gör bullsmör med elvisp, vispa till luftig.
-Kavla sen ut, bre på bullsmet och rulla ihop. (om smeten är för stor dela den i två och kavla ut dom i omgångar)
-Dela rullen med kniv, totalt ska du få ut mellan 25-30bullar
-lägg på bakplåtspapper dom du vill grädda, ha på handuk och låt jäsa 30-50min. Frys in dom andra som i videon.
-Pensla dom jästa bullaran med äggvisp och ha på pärlsocker, grädda i ugnen på 200°c i 6-7 min. Ta ut och pensla på sockerlag.
Servera sen och njut av fikabordets konung!