Sveriges Godaste Kanelbullar

Skärmavbild 2019-08-08 kl. 19.08.51

25 st

120 min

Fördeg:

  • 480 g (eller ca 8dl Mjöl)
  • 4 dl Mjölk
  • 40 g Jäst

Tillsätt sedan till fördeg:

  • 400 g (eller ca 6,5 dl Mjöl)
  • 1 st Ägg
  • 0.5 tsk Salt
  • 1 ½ tsk Malen kardemumma
  • 160 g eller 1.5 dl Socker
  • 160 g Kallt smör, tunt ner skivat

Bullsmör:

  • 400 g Rumstemperat smör
  • 2 dl Socker
  • 2 msk Kanel
  • 1 tsk Kardemumma

Sockerlag:

  • 1 dl Socker
  • 1 dl Vatten
  • Koka upp båda tills sockert smält

Gör så här:

-Med degkrok på din köksasistent blanda fördegen på låg hastighet i 4min. Låt jäsa 20 min.

-Tillsätt sedan resterande och blanda i 13min. Gör glutentest.

-Ställ in i kyl  i 30 min.

-Gör bullsmör med elvisp, vispa till luftig.

-Kavla sen ut, bre på bullsmet och rulla ihop. (om smeten är för stor dela den i två och kavla ut dom i omgångar)

-Dela rullen med kniv, totalt ska du få ut mellan 25-30bullar

-lägg på bakplåtspapper dom du vill grädda, ha på handuk och låt jäsa 30-50min. Frys in dom andra som i videon.

-Pensla dom jästa bullaran med äggvisp och ha på pärlsocker, grädda i ugnen på 200°c i 6-7 min. Ta ut och pensla på sockerlag.

Servera sen och njut av fikabordets konung!

Lämna en kommentar