Syltgrottor

IMG_1237

Syltgrottor, en härlig klassiker som går hem hos dom flesta! Min variant är glutenfri och bakad med bland annat mandelmjöl. Allra godast är dom efter en natt i kylen!

Då kakorna inte innehåller något gluten är degen lite kladdigare än vanligt. Det är viktigt att du lägger kakorna i bullformar innan du stoppar in dom i ugnen så att kakorna inte flyter iväg under tiden dom gräddas.

Melissa Oskarsson - Hälsobak

Till cirka 12 kakor
Du behöver:
100 g rumsvarmt smör, mjukt
3 dl mandelmjöl
1 dl majsmjöl
2 msk potatismjöl
0,5 strösocker/sockerersättning
1,5 tsk fiberhusk
0,5 tsk bakpulver

Cirka 0,5 dl fast sylt

Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 160 grader varmluft.
2. Rör ihop alla torra ingredienser och nyp sedan ihop dom med smöret. Låt degen stå och vila i cirka 10 minuter.
3. Forma till cirka 12 bollar (125 g styck) och lägg kakorna i bullformar på en plåt.
4. Gör en grop i varje kaka och fyll den med sylt.
5. Grädda i mitten av ugnen i cirka 15-20 minuter. Kakorna kommer att kännas lösa när dom kommer ut men stelnar med tiden!

Lämna en kommentar