Tacopaj

6 port
35 min
Pajbotten:
- 220 gram minikeso
- 200 gram havregryn
- 2 ägg
- 1 tsk bakpulver
- salt
- ev vatten
Fyllning:
- 600 gram valfri färs
- 1- 1,5 frp tacokrydda
Topping:
- 1 frp lätt creme fraiche med smak av paprika/ chili
- 1 dl fettfri yoghurt
- 1 skivad tomat
- 1 dl mager riven ost
Tillbehör:
- Grönsaker
Det här receptet är en gammal goding så du som följt mig under en längre tid har säkert sett det i mitt flöde tidigare. En het och god tacopaj. Snabbt, enkelt och gott enligt min vanliga filosofi.
Välj vegofärs för en vegetarisk variant.
Gör så här:
- Blanda och mixa alla ingredienser till pajbotten utan vatten i en skål.
- Smör eventuellt en pajform med lite olja och tryck sedan ut pajdegen i formen, använd gärna lite vatten till fingrarna för att slippa klet.
- Förgrädda i ugnen ca 15 min på 200 grader.
- Stek på färsen och krydda med tacokryddan, tillsätt eventuellt lite vatten.
- Blanda ihop creme fraiche och yoghurt till toppingen.
- Fyll pajbotten med färsfyllningen och fördela creme fraichetoppingen över färsen. Lägg tomatskivorna ovanpå och toppa med riven ost.
- Kör in i ugnen tills osten fått fin färg, hacka under tiden grönsaker att ha till.
Hej!
Tänkte göra den här pajen idag och undrar bara angående själva pajdegen där det står blanda och mixa, ska man köra ingredienserna i en mixer eller räcker det att man bara blandar ihop allt förhand?
Och hur mycket salt ska det vara?
Jag mixar med stavmixer, det är inte 100% nödvändigt men det beror på önskad koncistens på pajdegen helt enkelt. Salta efter smak, jag använder ungefär 1 tsk i den degen 🙂