Tacopiroger i filodeg med krämig dipp

985E4185-EBD5-4A86-889C-A0F3AF198C64

4 pers

1 h

  • 400 gram nötfärs
  • 1 påse tacokrydda
  • 100 gram supermini keso
  • 1/2 frp creme fraiche med smak av paprika/chili
  • Filodeg
  • 1-2 ägg

Dipp:

  • 1 frp gräddfil
  • 1 dl tacosås

Tillbehör:

  • Tacochips

Själv tröttnar jag aldrig på vanlig taco, men jag tycker att det kan vara kul att använda resterna och göra något annat ibland. I det här receptet har jag adderat filodeg, creme fraiche och keso.

Gör så här:

  1. Stek nötfärsen tillsammans med tacokrydda.
  2. Blanda ihop keson med creme fraichen.
  3. Skär ut remsor, ca 10*25 cm, av filodegen och pensla dem med lätt vispat ägg. Jag använde 3 ark till varje pirog.
  4. Lägg både tacofärs och en klick av kesosmeten i ena hörnet och vik så att det blir en trekant över fyllningen. Fortsätt att vika tills remsan tar slut.
  5. Lägg pirogerna på en plåt och pensla med ägg igen.
  6. Grädda i ugnen ca 15-20 min på 175 grader.
Emma Cedborger

1 Kommentar

  1. filmi full izle den januari 17, 2021 kl 02:35

    Really clean site, appreciate it for this post. Krystalle Karlan Grossman

Lämna en kommentar