Tiramisu med kaffesirap, chokladkross och vaniljglass

20 min

4 pers

Ingredienser:

Tiramisu:

  • 200 g Mascarpone
  • 8 st Savoyardkex
  • 1 tsk Vaniljpulver
  • 4 droppar Bittermandelolja
  • 1 msk Strösocker
  • 3 msk Espresso
  • 1 msk Konjak
  • Kakao

Kaffesirap:

  • 1 dl Mörk sirap
  • 10 st Kaffebönor

Chokladkross:

  • 4 st Digistivekex
  • 1 msk Smör
  • 1 msk Kakao
  • 1 msk Strösocker

Övrigt:

  • Vaniljglass
  • Mörk choklad
FB2F9590-CC53-4377-A060-23AABF2C4EF8

Gör så här:

Kaffesirap

Börja med kaffesirapen. Blanda kaffebönorna med sirapen och låt det stå så länge som det är möjligt, gärna över natten. Sila av kaffebönorna.

Tiramisu

Blanda mascarponen med vaniljpulver, socker och bittermandeloljan. Blanda kaffet och konjaken. Lägg savoyardkexen på en tallrik och slå över kaffeblandningen, låt suga ut sig något, men lyft gärna bort kexen så att den har lite kärna kvar.

Chokladkross

Lägg kexen i en form, bre på mascarponekrämen och toppa med att pudra kakao över.

Krossa digestivekexen. Smält smöret och kexen, kakao samt sockret. Rör runt tills sockret löst upp sig. Häll upp i en skål, låt svalna innan servering.

Skär portionsbitar av tiramisu och servera detta tillsammans med vaniljglass och toppa mer hackad choklad.

Lämna en kommentar