Tomatsallad med vitost och kycklingbacon

Tomatsallad med vitost och kycklingbacon

IMG_6682

2 port

10-15 min

Tomatsallad:

  • 2 tomater
  • 1/4 gurka
  • 1 paprika
  • 1/2 silverlök
  • 1/2 rödlök
  • 2 msk persilja
  • 1 msk basilika
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 1 msk olivolja
  • salt
  • peppar

Tillbehör:

  • 150 gram vitost
  • 150 gram kycklingbacon
  • Surdegsbröd

Varma dagar - jag varken känner för att laga mat eller egentligen inte heller att äta den. Kalla maträtter känns betydligt mer lockande än heta grytor just nu så jag går all in på det.

Gör så här:

  1. Hacka tomaterna, gurkan, paprikan, lökarna och de första kryddorna till tomatsalladen väldigt fint
  2. Blanda ihop persiljan, basilikan, rödvinsvinägern och olivoljan med salt och peppar
  3. Hacka kycklingbaconen och stek till önskad konsistens
  4. Servera! Vi skar upp brödet och la på alla ingredienser i lager - supersmarrigt.

Tips!
Du kan välja enbart antingen vitost eller kycklingbacon och dubbla mängden om du hellre vill det.

Emma Cedborger

Lämna en kommentar