Tomatsallad

Tomatsallad

4 pers

10 min

Ingredienser:

  • 20 st körsbärstomater
  • 1,5 msk rödvinsvinäger
  • 1,5 msk rapsolja eller olivolja
  • 2 msk fint hackad rödlök
  • 1/5 dl fint hackad persilja
  • Salt
  • Peppar

Tillgehör:

  • Gräslöksblommor
  • Andra ätbara blommor

Detta tillbehör är det enligt mig det optimala tillbehöret till det grillade. Speciellt till e fin köttbit med en fetare sås. Ver inte rädd om du upplever vinägretten väldigt syrligt, det är helt ok och kommer att ge ett fint bryt mot allt det feta.

Gör så här:

Börja med att skära ner tomaterna i mindre bitar, jag delar dem i kvartar och lägg dem i en skål. Häll på samtliga av de andra ingredienserna och smaka av med salt och ganska riktigt med nymalen svartpeppar. Toppa allt med lite fina ätbara blommor.

Detta tillbehör kan serveras ihop med egentligen allt som är lite fetare. Som en fetare sås eller friterat.

Gabriel Jonsson

Lämna en kommentar