Tonfiskcarpaccio med brynt yuzu- och sojasmör, nashipäron och cashewnötter

FullSizeRender 9 (1)

Ingredienser:

2 personer

20 min

  • 200-250 g färsk tonfisk
  • 75 g smör
  • 1 msk yuzu (kan bytas ut mot lime/citron)
  • 1.5 msk soja
  • 1 nashipäron
  • 50 g cashewnötter, antingen färdigrostade eller naturella
  • 1/4 kruka koriander
  • salt
  • svartpeppar

En snabb men otroligt god förrätt!

Har man svårt att skära tonfisken riktigt tunn eller har en slö kniv kan man skära lite tjockare skivor och banka ut tonfisken försiktigt med plastfolie och näven!

Gör så här:

Bryn smöret, vispa lite då och då. Smöret är klart när det tysnar och doftar nötigt. Ställ åt sidan. Smaka av med yuzu och soja. Låt svalna medan du förbereder resten.

Har du naturella cashewnötter, rosta i torr panna med salt tills de får en rostad yta. Hacka i små bitar.

Skär nashipäronen i stavar och tonfisken i tunna skivor. Lägg upp tonfisken på en tallrik och ös över smöret. Toppa med päron, nötter och koriander. Ät ögonaböj!

 

Amanda Wiger

Lämna en kommentar