Ugnsbakad falukorv

Ugnsbakad falukorv

IMG_8131

4 port

30 min

  • 600 gram matkorv från maträtt
    - eller 450 gram av annan lågfetthaltig falukorv
  • 2 dl matlagningsgrädde 4%
  • 2 dl lättmjölk
  • 1 gul lök
  • 2 msk chilisås
  • 1 msk ketchup (i såsen)
  • 1 msk söt/stark senap (i såsen)
  • salt
  • peppar

Tillbehör:

  • Ketchup (på korven)
  • Söt/stark senap (på korven)
  • Riven mager ost (på korven)
  • Potatismos, för recept kika in på receptet för fiskburgare med potatismos här

 

En snabblagad måltid som sköter sig själv i ugnen! Perfekt en måndag kväll kombinerat med div kvällsaktiviteter att bara slänga ihop och äta.

Gör så här:

  1. Sätt på ugnen på 225 grader
  2. Skala och förbered för potatismoset i det här skedet
  3. Gör snitt i hela korven men inte rakt igenom
  4. Skär upp löken i skivor och stick ner lite mellan springorna i korven
  5. Häll ner grädden, mjölken, chilisås, ketchup och senap i en ugnsform och blanda runt
  6. Salta och peppra
  7. Lägg  sedan ner korven och ringa eventuellt över ketchup, senap och strössla lite ost över innan du kör den i ugnen va 20-25 min
Emma Cedborger

Lämna en kommentar