Ugnsbakad falukorv
Ugnsbakad falukorv

4 port
30 min
- 600 gram matkorv från maträtt
- eller 450 gram av annan lågfetthaltig falukorv - 2 dl matlagningsgrädde 4%
- 2 dl lättmjölk
- 1 gul lök
- 2 msk chilisås
- 1 msk ketchup (i såsen)
- 1 msk söt/stark senap (i såsen)
- salt
- peppar
Tillbehör:
- Ketchup (på korven)
- Söt/stark senap (på korven)
- Riven mager ost (på korven)
- Potatismos, för recept kika in på receptet för fiskburgare med potatismos här
En snabblagad måltid som sköter sig själv i ugnen! Perfekt en måndag kväll kombinerat med div kvällsaktiviteter att bara slänga ihop och äta.
Gör så här:
- Sätt på ugnen på 225 grader
- Skala och förbered för potatismoset i det här skedet
- Gör snitt i hela korven men inte rakt igenom
- Skär upp löken i skivor och stick ner lite mellan springorna i korven
- Häll ner grädden, mjölken, chilisås, ketchup och senap i en ugnsform och blanda runt
- Salta och peppra
- Lägg sedan ner korven och ringa eventuellt över ketchup, senap och strössla lite ost över innan du kör den i ugnen va 20-25 min