Ugnsomelett med potatis

IMG_1732

2 port

30 min

  • 4 ägg
  • 100 gram kalkonbacon
  • 250 gram kokt potatis
  • 1 dl lättmjölk
  • 1 liten röd paprika
  • 5 cm purjolök
  • salt
  • peppar

Tillbehör:

  • Varsin skiva bröd

En snabb och smidig lunch med lite "tager vad man haver", perfekt att ta till vid kylskåpsrens. Därför blir omeletten lätt varierad och man kan använda lite vad man gillar. Idag blev det med smak av kalkonbacon, purjolök och paprika.

Gör så här:

  1. Starta ugnen på 180 grader.
  2. Skiva bacon (jag klipper med en sax) och stek tills de blir lite knapriga.
  3. Hacka upp den kokta potatisen, paprikan och purjolöken i bitar.
  4. Knäck äggen i en skål och rör ihop med mjölken, salt och peppar.
  5. Lägg potatisen, grönsakerna och baconen i en ugnsfastform i bra storlek alt en ugnssäker panna, jag använde mig av matlådor i glas. Häll över äggsmeten och kör i ca 15-20 min.
Emma Cedborger

Lämna en kommentar