Vanilj – & blåbärsmuffins
Vanilj - & blåbärsmuffins

8-10 muffins
Du behöver:
1,5 dl glutenfria havregryn
0,75 dl kokosmjöl
2 tsk fiberhusk
2 tsk vaniljsocker
1,5 tsk bakpulver
3 krm vaniljpulver (Går att ersätta med 1 tsk vaniljsocker)
Två nypor salt
2 ägg
1 mogen banan
0,5 dl färskost
0,5 dl honung
0,5 dl rapsolja
1 dl färska blåbär
Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 175 grader varmluft.
2. Blanda samman alla torra ingredienser i en skål.
3. Mixa ägg, banan, färskost, honung och rapsolja i en större skål. Blanda ner alla torra ingredienser.
4. Fördela smeten jämnt i en klädd muffinsplåt och tryck ner lite blåbär i varje muffins.
5. Grädda i mitten av ugnen i cirka 20-25 minuter. Låt svalna helt.
1. Sätt ugnen på 175 grader varmluft.
2. Blanda samman alla torra ingredienser i en skål.
3. Mixa ägg, banan, färskost, honung och rapsolja i en större skål. Blanda ner alla torra ingredienser.
4. Fördela smeten jämnt i en klädd muffinsplåt och tryck ner lite blåbär i varje muffins.
5. Grädda i mitten av ugnen i cirka 20-25 minuter. Låt svalna helt.