Vanilj & kaffefudge

Jag la upp dessa på min story och jag fick så många frågor om receptet och självklart ska ni få ta del av det! Dessa är allt förutom näringsrika och bakade med mindre socker men vad gör det? Dom är så otroligt goda och det är trots allt det viktigaste! Så här har ni - Vanilj & kaffefudge!
TIPS
Jag rekommenderar att använda en kökstermometer för att få rätt temperatur men det funkar också att använda sig av kulprovet – Då häller du lite kola i ett kallt glas med vatten, om du kan forma kolan till en mjuk boll så är kolan klar. Detta tar cirka 30-40 minuter.
Vaniljfudge
Du behöver:
2 dl vispgrädde
1,5 dl strösocker
1 dl ljus sirap
1 krm salt
3 krm vaniljpulver
50 g smör
100 g vit choklad
Kaffefudge
Du behöver:
2,5 dl vispgrädde
1,5 dl strösocker
1 dl mörk sirap
50 g smör
75 g mörk choklad (minst 70% kakaohalt)
2 msk glykos
3 tsk finmalt kaffe
Gör såhär:
1. Börja med vaniljfudgen och koka vispgrädde, strösocker, sirap, salt och vaniljpulver i en tjockbottnad kastrull.
2. Hacka undertiden den vita chokladen.
3. När fudgen nått en temperatur på 122 grader eller klarat kulprovet tillsätter du den vita chokladen och smöret.
4. Rör om tills chokladen smält helt och häll fudgen i en klädd form. Låt stelna i kylskåpet.
När vaniljfudgen stelnat gör du kaffefudgen...
5. Koka upp vispgrädde, strösocker och sirap i en tjockbottnad kastrull.
6. Undertiden fudgen kokar hackar du den mörka chokladen.
7. När fudgen nått en temperatur på 122 grader eller klarat kulprovet tillsätter du mörk choklad, smör, glykos och kaffepulver.
8. Rör om tills chokladen smält helt och fudgen svalnat en aningen och häll den över vaniljfudgen.
9. Låt stelna helt i kylskåpet och skär sedan upp i små bitar.