Pasta med skinksås

Av Emma Cedborger | mars 8, 2021

Mat som går snabbt, smakar mer avancerat än vad det är och självklart är gott på samma gång – mer än så begäran man väl inte såhär en måndagskväll? Tillaga och njut av den här skinksåsen.

Fried Rice

Av Lin Mellgard | mars 5, 2021

Fried rice är en riktig klassiker hos mig sedan barnsben. Min mamma kastade alltid i ”crabsticks” som ju är lite av en underlig ingrediens! Den skippar jag men däremot åker de klassiska gröna ärtorna, ägg och lök i. Edamamebönor funkar också fint om du råkar ha det i frysen! I rätten används dagsgammalt ris vilket gör riskornen lite torrare och inte klumpar i stekpannan. Perfekt sätt att använda upp ris som annars slängs!

Tomat- och parmesanrisotto

Av Emma Cedborger | mars 4, 2021

Någon gång gör vi allt för första gången. Jag har ätit risotto, men jag har aldrig lagat det själv – förrän nu. Jag vet inte varför egentligen men det har inte blivit av – förrän nu, och OJ så gott det blev!

Flygande Jacob

Av Emma Cedborger | mars 1, 2021

Kombinationen kyckling, banan, chili, nötter, grädde och ris blir en flygande Jacob. Ganska udde sett till ingredienserna kanske men väldigt gott!

Linsbolognese

Av Emma Cedborger | februari 25, 2021

På kvällens meny stod det en husmansklassiker i vegetariskt tappning. Närmare bestämt en linsbolognese med smaker av vitlök, tomat och basilika.

Vietnamesiska sommarrullar

Av Lin Mellgard | februari 21, 2021

Dessa fräscha sommarrullar är en perfekt förrätt eller lunch under veckans alla dagar!

Blomkålssoppa med parmesan

Av Lin Mellgard | februari 21, 2021

Här bjuds på en värmande soppa med blomkål, potatis och parmesan. Ringla lite kallpressad oliv- eller chiliolja på för extra sting! Funkar utmärkt som både varmrätt eller förrätt.

Clubsandwich på sötpotatis

Av Emma Cedborger | februari 20, 2021

En “smörgås” i lager med kyckling, bacon, dressing och grönsaker på sötpotatis i skivor. En ganska så trevlig kombo om jag får säga det själv.

Asiatisk nudelsallad

Av Gabriel - Ett Gott Land | februari 19, 2021

Denna rätt är min favorit när det kommer till vardagsrätter. Och går att variera i alla oändlighet.

Kreolsk gryta med fläskfilé och chorizo

Av Emma Cedborger | februari 18, 2021

Gillar ni grytor? Jag tycker det är väldigt trevligt med smakrika grytor som går att variera i olika smakerkombinationer. Det här receptet innehåller fläskfilé som bas och en lite kryddigare korv där du kan välja din favorit.

Ceasarsallad

Av Emma Cedborger | februari 15, 2021

Kycklingsallad med bacon, krutonger och ost – det är en riktigt härlig kombo. Addera sallad, cocktailtomater och gurka och rätten är klar.

Ugnsomelett med potatis

Av Emma Cedborger | februari 14, 2021

En snabb och smidig lunch med lite “tager vad man haver”, perfekt att ta till vid kylskåpsrens. Därför blir omeletten lätt varierad och man kan använda lite vad man gillar. Idag blev det med smak av kalkonbacon, purjolök och paprika.