Världens Godaste Chokladtårta

IMG_8924

Till två 24 cm tårtbottnar:

  • 4 dl vetemjöl
  • 4 dl socker
  • 2 dl kakao
  • 2 krm salt
  • 1 tsk starkt bryggt kaffe
  • 0.75 msk bikarbonat
  • 3 ägg
  • 1,5 dl raps/solrosolja
  • 1 msk vaniljsocker
  • 2 dl lätt kolsyrat vatten
  • 3 dl mjölk

Till fyllningen behöver du:

  • 400g rumsvarmt smör
  • 1,5 dl florsocker
  • 250 g smält mjölkchoklad (lätt avsvalnad)
  • 2 krm salt

Till toppingen:

  • 1 liter jordgubbar
  • 150 g valfri choklad.

Denna tårtan tycker jag är genuint fantastisk! Efter att jag gjort färdigt den delade jag med mig till vänner och familj, där fick jag minst sagt godkänt betyg! Jag älskar klassiska midsommartårtor men kan inte riktigt sticka under stolen att jag älskar choklad mer. Därför tänkte jag officiellt introducera världens godaste tårta till midsommar. Ni måste testa!

Gör så här:

  1. Vi gör botten först. Smöra dina formar lätt och klä dem med bakplåtspapper både på botten och på sidorna.
  2. Sätt ugnen på 175 grader.
  3. Börja med att sikta dina torra ingredienser (förutom sockret) i en bunke. Alltså vetemjöl, kakao, salt, bikarbonat, vaniljsocker.
  4. Blanda dina blöta ingredienser+sockret i en annan bunke. Alltså kaffe, ägg, olja, kolsyrat vatten och mjölk.
  5. Vispa lätt ihop ingredienserna i bunken med dem blöta ingredienserna och rör ihop dem torra ingredienserna så att dem är jämnt ihopblandade.
  6. Häll nu dem blöta ingredienserna i dem torra och blanda tills du får en jämn, klumpfri smet.
  7. Fördela smeten jämnt i dina två formar och grädda i ugnen i 30-40 minuter. När en sticka kommer ut ren så är dem färdiga.
  8. Låt svalna helt och förbered under tiden fyllningen.
  9. Vispa det rumsvarma smöret tills det blir luftigt och ljusare i färg. Ca 5-7 minuter.
  10. Tillsätt florsockret 0.5 dl i taget och vispa tills det är jämnt fördelat och smöret blivit ännu fluffigare.
  11. Ta din smälta mjölkchoklad som fått svalna så att den inte är varm längre och häll en lätt stråle i smörkrämen medan du fortsatt vispar. Fortsätt så tills all choklad är i smörkrämen.
  12. Lägg i saltet, vispa tills allt är jämnt fördelat och du ser att krämen är fluffig.
  13. När tårtbotten svalnat, häll antingen all smörkräm på första botten, avsluta med andra och dekorera sedan med dina choklad-doppade jordgubbarna eller så kan du använda hälften på första botten och hälften på toppen och sedan jordgubbar på det.
  14. Förvara i kylskåpet inplastad och ta ut 40 minuter- en timme innan servering.
Medina Sehic

Lämna en kommentar