Linsbolognese

Av Emma Cedborger | februari 25, 2021

På kvällens meny stod det en husmansklassiker i vegetariskt tappning. Närmare bestämt en linsbolognese med smaker av vitlök, tomat och basilika.

Kinesiska köttbullar

Av Lin Mellgard | februari 24, 2021

Saftiga kinesiska köttbullar som enkelt görs vegetariska med formbar vegofärs. Min bästa kritiker – mamma, – har gett tummen upp till dessa så känn er lugna och börja laga.

Skagenburgare

Av Lin Mellgard | februari 22, 2021

Veganska skagenburgare!
Häpnadsväckande goda burgare med friterad tofu och vegansk skagenröra. Passar perfekt till hemmagjorda pommes (eller köpta!) och inlagd gurka.

Okonomiyaki

Av Lin Mellgard | februari 21, 2021

En riktigt smaskig rätt med ursprung i Japan. Tänk dig en saftig pannkaka med en go’ majonnäs och sötsyrlig sås på toppen. Om du ännu inte testat så är det dags!

Blomkålssoppa med parmesan

Av Lin Mellgard | februari 21, 2021

Här bjuds på en värmande soppa med blomkål, potatis och parmesan. Ringla lite kallpressad oliv- eller chiliolja på för extra sting! Funkar utmärkt som både varmrätt eller förrätt.

Clubsandwich på sötpotatis

Av Emma Cedborger | februari 20, 2021

En “smörgås” i lager med kyckling, bacon, dressing och grönsaker på sötpotatis i skivor. En ganska så trevlig kombo om jag får säga det själv.

Asiatisk nudelsallad

Av Gabriel - Ett Gott Land | februari 19, 2021

Denna rätt är min favorit när det kommer till vardagsrätter. Och går att variera i alla oändlighet.

Kreolsk gryta med fläskfilé och chorizo

Av Emma Cedborger | februari 18, 2021

Gillar ni grytor? Jag tycker det är väldigt trevligt med smakrika grytor som går att variera i olika smakerkombinationer. Det här receptet innehåller fläskfilé som bas och en lite kryddigare korv där du kan välja din favorit.

Ceasarsallad

Av Emma Cedborger | februari 15, 2021

Kycklingsallad med bacon, krutonger och ost – det är en riktigt härlig kombo. Addera sallad, cocktailtomater och gurka och rätten är klar.

Cowboysoppa med rostat tortillabröd

Av Emma Cedborger | februari 10, 2021

Nu är det kallt i de flesta vrår i vårt avlånga land, då tycker jag det var dags för en värmande cowboysoppa med färs och potatis. Som vanligt; enkelt men smakrikt och gott!

Quesadillas med tomatsallad

Av Emma Cedborger | februari 9, 2021

Den här rätten går egentligen att variera och anpassa efter vad man har i kylen; kyckling, överbliven tacofärs, bönröror, ost och skinka – ja, ni fattar. Kärt barn har många namn. Hur gör du gillar du dina quesedillas?

Chokladbanan med nötter

Av Emma Cedborger | februari 6, 2021

Efterrätt eller mellis? Kombinationen av banan, choklad och nötter är magi. Gratinera det i ugnen för att få till en efterrättskänsla som likväl passar att äta till mellis.