Varmrökt lax med potatissallad

4 pers
60 min
Ingredienser:
- 400g varmrökt lax
- 900 g delikatesspotatis
- 1 st äpple
- 1 st gul lök
- 1/2 dl gräddfil
- 1/2 dl creme fraiche
- 1/2 dl majonnäs
- 1 kruka dill
- Salt
- Peppar
Detta kan vara den rätt jag lagar oftast under sommaren. En otroligt enkel och god rätt som passa alla varma sommardagar. Vill du röka din egen lax ser du hur jag gör det HÄR, och recept på laxen HÄR.
Gör så här:
Börja med att koka potatisen. Ta av potatisen när den har en lite kärna och låt den svalan i kastullen. På så sätt efterkokar även potatisen och blir perfekt när den svalnat.
Skär ner potatisen i kvartar och lägg i en skål. Om du önskar så skalar du den innan. Hacka ner äpplet samt den gula löken i mindre bitar och lägg i dessa tillsammans med potatisen. Ha i gräddfil, creme fraiche, majonnäs samt fint hackad dill i skålen och rör ihop.
Smaka av med salt och peppar och servera allt tillsammans med laxen och en fin sallad.