Vegansk pasta med sparris och tomat

P1011115

4 pers

20 min

Ingredienser:

  • 400g Pasta
  • 1 st stor Schalottenlök
  • 3 st Vitlöksklyftor
  • 10 st Körsbärstomater
  • 5 st Champinjoner
  • 5 st Sparrisar
  • 3 st Grönkålsblad
  • 1/2 Kruka Basilika
  • 1/2 Kruka Persilja
  • 1 st Lime
  • 1 dl Olivolja
  • Salt
  • Peppar

Denna rätt uppkom när jag gjorde en kylskåpsrensning. Jag gillar att göra sådana maträtter när jag inte riktigt vet vad det ska bli, och oftast blir det bra. Som denna veganska pastan, otroligt god och kommer garanterat att göras igen.

Gör så här:

Börja med att koka upp välsaltat vatten och lägga ner pastan.

Hetta upp en stakpanna med olivoljan och ha i hackad schalottenlök, stek tills den fått lite färg. Sänk värmen och ha i hackad vitlök. Dela tomterna på mitten och tillsätt dessa tillsammans med champinjoner och sparris.

När pastan nästan är klar och har 2 minuter kvar av koktiden tillsätter du pastan i stekpannan. Nu ska pastan koka klart och skapa en sås i stekpannan. Tillsätt en dl pastavatten och rör runt under tiden vattnet kokar. Till sätt mer vatten om det dunstar helt eller om du vill ha det simmigare. Smaka av med salt och peppar och riv zest från limen. Avsluta med att ha i de finhackade kryddorna.

Servera

Gabriel Jonsson

Lämna en kommentar