Vegetarisk boeuf bourguignon

4 PORTIONER 90 MINUTER
250 g fryst oumph, vitlök och timjan
3 vitlöksklyftor 125 g steklök
2 morötter
1 röd chili
250 g skogschampinjoner 1 dl olivolja
1 tsk torkad timjan
2 msk tomatpuré
15 svartpepparkorn 2 lagerblad
2 klyftor svart vitlök 5 dl rött vin
2 dl grönsaksfond (alt 1 1/2 msk konc fond + vatten)
2 msk japansk soja
5 dl vatten
1 dl färsk hackad timjan 1 dl syltlök
salt och svartpeppar
800 g potatis
1. Ta ut oumphen ur frysen. Skala och hacka vitlök, skala och dela steklök och champinjoner, skiva morötter och chili. Hetta upp oljan i en gryta och stek allt på medelvärme.
2. Tillsätt torkad timjan och tomat- puré. Stek ordentligt och tillsätt sedan pepparkorn, lagerblad och den svarta vitlöken. Häll i vin, fond, soja och vatten. Koka i 40 minuter.
3. Lägg i oumph och koka ytterligare minst 30 minuter. Tillsätt färsk timjan och syltlök. Smaka av med salt och svartpeppar.
4. Skala, koka och pressa potatisen. Det är också gott med bara ett nybakat bröd till grytan.