Fried Rice

Av Lin Mellgard | mars 5, 2021

Fried rice är en riktig klassiker hos mig sedan barnsben. Min mamma kastade alltid i ”crabsticks” som ju är lite av en underlig ingrediens! Den skippar jag men däremot åker de klassiska gröna ärtorna, ägg och lök i. Edamamebönor funkar också fint om du råkar ha det i frysen! I rätten används dagsgammalt ris vilket gör riskornen lite torrare och inte klumpar i stekpannan. Perfekt sätt att använda upp ris som annars slängs!

Tomat- och parmesanrisotto

Av Emma Cedborger | mars 4, 2021

Någon gång gör vi allt för första gången. Jag har ätit risotto, men jag har aldrig lagat det själv – förrän nu. Jag vet inte varför egentligen men det har inte blivit av – förrän nu, och OJ så gott det blev!

Kinesisk aubergine med vitlök

Av Lin Mellgard | mars 2, 2021

Denna rätten har alltid varit en av mina absoluta favoriter när vi rest runt i Kina. Aubergine kan ju tyckas vara en smaklös och tråkig grönsak men med rätt tillagning blir den helt otrolig saftig och smakrik!

Svamprisotto med skogschampinjoner, ostronskivling, krutonger och syrlig persiljeolja

Av Amanda Wiger | mars 1, 2021

Svamprisotto med skogschampinjoner, ostronskivling, krutonger och syrlig persiljeolja 4 personer 60 minuter Ingredienser: 4 dl risottoris 500 g skogschampinjoner 300…

Linsbolognese

Av Emma Cedborger | februari 25, 2021

På kvällens meny stod det en husmansklassiker i vegetariskt tappning. Närmare bestämt en linsbolognese med smaker av vitlök, tomat och basilika.

Halloumi – & morotsbiffar

Av Melissa - Hälsobak | februari 25, 2021

Supergoda halloumie & mortosbiffar som är smaksatta med chili, vitlök och citron!

Skagenburgare

Av Lin Mellgard | februari 22, 2021

Veganska skagenburgare!
Häpnadsväckande goda burgare med friterad tofu och vegansk skagenröra. Passar perfekt till hemmagjorda pommes (eller köpta!) och inlagd gurka.

Okonomiyaki

Av Lin Mellgard | februari 21, 2021

En riktigt smaskig rätt med ursprung i Japan. Tänk dig en saftig pannkaka med en go’ majonnäs och sötsyrlig sås på toppen. Om du ännu inte testat så är det dags!

Vietnamesiska sommarrullar

Av Lin Mellgard | februari 21, 2021

Dessa fräscha sommarrullar är en perfekt förrätt eller lunch under veckans alla dagar!

Blomkålssoppa med parmesan

Av Lin Mellgard | februari 21, 2021

Här bjuds på en värmande soppa med blomkål, potatis och parmesan. Ringla lite kallpressad oliv- eller chiliolja på för extra sting! Funkar utmärkt som både varmrätt eller förrätt.

Asiatisk nudelsallad

Av Gabriel - Ett Gott Land | februari 19, 2021

Denna rätt är min favorit när det kommer till vardagsrätter. Och går att variera i alla oändlighet.

Råg – & fullkornspizza med fetaost, grönkål och soltorkade tomater

Av Melissa - Hälsobak | februari 5, 2021

En otroligt god pizza gjord på råg – & fullkornsmjöl. Toppad med grönkål, fetaost och soltorkade tomater samt vitlöksås.