Grilloumiemacka

Av Melissa - Hälsobak | april 8, 2021

Grilloumiemacka fylld med avokadoröra, svensk grillost, ruccola och picklad rödlök!

Svartrot med pocherat ägg och ramslökshollandaise

Av Amanda Wiger | april 5, 2021

Svartrot med pocherat ägg och ramslökshollandaise 4 personer 40 minuter 6-8 svarrötter (beroende på storlek) 1/2 citron 7 ägg (4…

Grönsaksfritters

Av Lin Mellgard | april 4, 2021

Krispiga och samtidigt mjuka! Dessa fritters passar hela familjen och är supergoda till inlagd gurka eller en sidosallad.

Pasta med ramslök, sparris och buffelmozzarella

Av Amanda Wiger | mars 30, 2021

Pasta med ramslök, sparris och buffelmozzarella 30 minuter 3 personer Ingredienser: 50 g ramslök 2 dl vitt vin 250 g…

Lasagne med pasta

Av Emma Cedborger | mars 29, 2021

En klassisk lasagne kan man väl inte tröttna på? Ikväll blev den inte helt klassisk men det går såklart att göra den på klassiskt vis också.

Smörstekt bröd med kronärtskockskräm med brynt smör, burrata, bakade tomater och friterad kapris

Av Amanda Wiger | mars 28, 2021

Smörstekt bröd med kronärtskockskräm med brynt smör, burrata, bakade tomater och friterad kapris 3 mackor 60 min Kronärtskockskräm: 1 förpackning…

Champinjonbiffar

Av Lin Mellgard | mars 23, 2021

Dessa biffarna imponerade på mig första gången jag gjorde dem. Saftiga, mättande och otroligt goda. Jag lagar dem i en asiatisk tappning med ingefära, vårlök och Five Spice (en kinesisk kryddblandning) men om du byter ut dessa ingredienser mot finhackad gul lök och paprikapulver så har du en perfekt ”biff” till burgare eller klyftpotatis.

Sötpotatispannkakor

Av Lin Mellgard | mars 19, 2021

Veganska och magiskt goda pannkakor med sötpotatis och kanderade nötter. Låt denna få huvudrollen till helgens frukost!

Tortilla med linsbolognese

Av Lin Mellgard | mars 17, 2021

Med några få råvaror gör du frasiga och goda tortillas på min Linsbolognese. Ett bra sätt att göra två rätter av ett grundrecept.

Beurre blanc-pasta med smörfriterad salvia och burrata

Av Amanda Wiger | mars 15, 2021

Beurre blanc-pasta med smörfriterad salvia och burrata 4 personer 30 min Ingredienser: 2 dl vitt torrt vin 1 msk vitvinsvinäger…

“Chicken” tikka masala med quorn

Av Emma Cedborger | mars 15, 2021

I det här receptet på tikka masala har jag bytt ut kycklingen mot quorn, men det går givetvis att använda kyckling eller oumph som man gillar det bättre.

Svampkroketter med smält parmesansås

Av Amanda Wiger | mars 13, 2021

Svampkroketter med smält parmesansås ca 15-20 bollar 40 min Ingredienser: Svampkroketter: 1 kg skogschampinjoner 2 schalottenlökar 3 vitlöksklyftor 1 färsk…