Veggie BBQ burger

IMG_3722

4 port

20 min + tid för pommes i ugnen

  • 350 gram anammas formbara färs
  • ca 250 gram potatis
  • 1 ägg (kan ev uteslutas)
  • 1 tsk paprika krydda
  • 1 tsk vitlökspulver
  • 1 tsk lökpulver
  • salt
  • peppar
  • 60 gram picklade rödlök
  • 4 salladsblad
  • 4 skivor hamburgareost 16%
  • 4 tsk bbq sås
  • 4 tsk lättmajonäs

Picklad rödlök:

  • 1 rödlök
  • 1 dl vatten
  • 3 msk sockerersättning
  • 2 msk ättiksprit

TEMAVECKA: Mcdonalds
Den här veckan bjuder jag på 3 varianter från Mcdonalds meny. Idag har vi en vegetarisk burgare som, jag förstår, verkar vara exklusiv på utvalda restauranger.

Under veckan hittar du även originalet (?) BigMac samt en variant av chicken nuggets med pommes och en currydippsås.

Gör så här:

  1. Skala och skiva rödlöken så tunt som möjligt och lägg ner lökskivorna i en burk med ättika, sockerersätting och vatten. Rör runt och ställ sedan i kylen tills maten är klar
  2. Ta fram färs och låt den tina ca 30 min eller tina i micron på defrost
  3. Skär upp potatisen i pommes storlek och blanda med lite lite olja, lägg på en plåt med bakplåtspapper och kör ca 40 min på 225 grader
  4. Blanda färsen med ägg, paprikakrydda, lökpulver, vitlökspulver, salt och peppar
  5. Balanda väl och forma sedan till 4 st burgare
  6. Stek på medelhög värme, vänd efter ca 3 min
  7. Lägg på ostskivan och täck gärna pannan med något lock tills osten smält
  8. Lägg brödet i ugnen tillsammans med stripsen i ca 1 min för att få lite crisp
  9. Ta ut brödet och bre på bbqsåsen på botten och därefter burgaren, sedan salladsbladet, löken och tillsist majonäsen på locket till burgaren
Emma Cedborger

Lämna en kommentar