Vegopytt med stekt ägg

FullSizeRender

4 port

35 min

  • 800 gram potatis
  • 3 morötter
  • 2 röda paprikor
  • 1 stor gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 500 gram quornbitar
  • 4 ägg
  • 2 msk smör att steka i
  • persilja
  • salt
  • peppar
  • paprikapulver

Tillbehör:

  • Grönsaker
  • Rödbetor i skivor

Planerat eller rester? Pytt är ju så smidigt eftersom det egentligen ofta består av olika rester som man säger ihop i en panna. Det händer rätt så ofta här hemma att vi har lite udda rester att ta reda på.

Gör så här:

  1. Skala potatis och morötterna. Hacka upp dem i bitar om ca 1*1 cm, likaså paprikan och löken.
  2. Om potatisen är förkokad steker du på den i en panna i lite smör. I annat fall, som jag, körde potatisen och morötterna i ugnen.
  3. Quornbitarna, löken och vitlöken stekte jag på tills det fått fin färg, då adderade jag paprikan och lite hackad persilja. Salta, peppra och smaka av med paprikapulvret.
  4. Stek på äggen i en separat panna i lite av smöret.
Emma Cedborger

Lämna en kommentar