Vietnamesiska sommarrullar

IMG_8484_jpg

Ca 12 stycken

30 minuter

  • 2 medelstora morötter
  • 1/3 gurka
  • 1 mango
  • 2 avokados
  • Ca 2 dl strimlad rödkål
  • 10 blad hjärtsallad eller liknande
  • 1 pkt rispapper

Jordnötssås

  • 2 msk jordnötssmör
  • 2 dl kokosmjölk
  • 2 tsk risvinäger eller vitvinsvinäger
  • 2 msk japansk soja
  • 1 tsk färsk lime
  • 1 msk hoisinsås
  • 2 cm färsk riven ingefära
  • 3 cm röd finhackad chilipeppar
  • 1 liten pressad vitlöksklyfta (kan uteslutas)

Tillbehör

  • Koriander
  • Hackade jordnötter

En fräsch rätt som funkar både till förrätt eller huvudrätt. Vill du höja stämningen så dukar du fram ingredienser så att alla får rulla tillsammans. Garanterar garv! Bästa rullningen slipper disken.

Ps. Om någon är jordnötsallergiker så funkar det fint att byta ut mot cashewnötter/cashewsmör.

Gör så här:

  1. Börja med att skala morötter och fint strimla de samt gurkan
  2. Skala mangon och dela i apelsinstora klyftor
  3. Strimla rödkålen fint och skiva avokadon
  4. Skölj salladen
  5. Hetta upp vatten i en stekpanna eller häll i ett fat, lagom stort för ett rispapper att blötläggas i
  6. Doppa rispappret i vattnet i några sekunder och lägg på en tallrik eller skärbräda
  7. Lägg salladen i botten och fyll på med resterande topping
  8. Vik och rulla ihop vårrullarna
  9. Mixa eller blanda ihop alla ingredienserna till såsen
  10. Häll upp såsen i dippskålar och ät gärna med händerna!
Lin Mellgard

Lämna en kommentar