Tjäder med konfiterad potatis, lökkräm och blåbärssås

Av Gabriel - Ett Gott Land | januari 28, 2021

Det finns tyvärr inte så många recept på just tjäder. Så tänkte att jag försökte göra en tappning på en klassisk tjäderservering med blåbärssås. Och här är den!

Renytterfilé med potatiskaka och rödvinssås

Av Gabriel - Ett Gott Land | december 28, 2020

Detta recept passar perfekt till middagen på nyår.

Juliga Viltköttbullar

Av Gabriel - Ett Gott Land | december 15, 2020

Dessa köttbullar är smaksatta med juliga smaker men fungerar lika bra att äta året om. Ett måste på julbordet!

Schnitzel på renstek med örtig potatis, sardell & kaprissmör samt brysselkål

Av Gabriel - Ett Gott Land | november 20, 2020

Här är en perfekt vardagsrätt som både går rätt snabbt och är otroligt gott. Samt att den är gjord på en detalj av viltet som finns i frysen året om.

Älg & rådjur med pepparsås, spetskål och örtsmör

Av Matrecept | september 25, 2020

Älg & rådjur med pepparsås, spetskål och örtsmör 90 min 8 pers Ingredienser: 1 rådjurs sadel 400g Älginnanlår 4 st…

Tacos på vildsvin

Av Gabriel - Ett Gott Land | september 25, 2020

Denna tacos är perfekt att förbereda dagen innan och ta med till skogen 😀 Går självklart att göra på annat kött än vilt!

Grillad reninnanlår med ”tappad” potatis, örtsmör och gräddfil

Av Gabriel - Ett Gott Land | juli 5, 2020

Detta recept är framtaget till Polarica Vilt och visar att vi kan äta viltkött hela året 🙂 Perfekt till alla sommarens grillningar 🙂

Pizza med viltskav

Av Gabriel - Ett Gott Land | juni 25, 2020

Pizza kommer med alla typer av former och topping. Här är en variant med viltskav.

Rådjursfilé med potatiskroketter

Av Gabriel - Ett Gott Land | maj 30, 2020

Den här rätten är jag enormt nöjd med – det var den som tog mig vidare direkt till finalen. Det går fint att byta ut rådjursfilén mot rådjurssadel, eller varför inte lammfilé.

Gräddkokta viltköttbullar med tryffelpotatismos och lingon

Av Gabriel - Ett Gott Land | maj 10, 2020

Dessa köttbullar tillsammans med tryffelmos och lingon….. Behöver jag säga mer?

Viltrullader med potatispuré

Av Gabriel - Ett Gott Land | maj 10, 2020

Detta recept är framtaget till min bok “Från Skog Till Bord”. Det går minst lika bra att byta viltköttet till nötkött.

Viltköttbullar med potatismos, gräddsås och pressgurka

Av Gabriel - Ett Gott Land | april 29, 2020

Ett otroligt tydligt matminne från barndomen är min farmors otroligt goda pressgurka. Till köttbullar är pressgurka fantastiskt gott! Självklart kan du göra dem på nötfärs också om du vill.