Viltskavsgryta med rotsellerimos

P1020517

4 pers

40 min

Ingredienser

Viltskav:

  • 480 g Renskav (2 paket)
  • 1 st Gul lök
  • 4 dl Kantareller (Tratt eller gula)
  • 2 dl Viltfond (utspädd)
  • 400 g Kokosgrädde
  • 1,5 dl Lingon
  • 1 1/2 msk Timjan
  • 1 msk Soja
  • 1 tsk Salt
  • 1 tsk Peppar
  • 1 msk Smör till stekning

Rotsellerimos:

  • 1 st Rotselleri
  • 1 tsk Salt
  • 1 tsk Peppar
  • 100 g Smör

Gör så här:

Börja med att skala och tärna ner rotsellerin i mindre bitar. Koka upp en kastrull med välsaltat vatten och koka sellerin tills den är helt mjuk. Häll av vattnet och mixa sellerin till en slät kräm. Tillsätt smöret och smaka av med salt och peppar.

Skära ner renskaven i mindre bitar om den inte redan är nedskuren från fabrik. Bryn skaven tills den fått färg, använd en gryta eller en stekpanna med hög kant. Hacka löken fint och tillsätt den i skaven och låt löken steka tills även denna fått färg. Tillsätt viltfonden, kokosgrädden samt timjan. Stek kantarellerna i en stekpanna tills svampen fått färg. Häll i svampen i grytan med skaven och låt grytan sjuda i ca 15 min. Tillsätt lingonen de sista 5 minuterna. Smaka av med salt och peppar.

Servera.

Gabriel Jonsson

Lämna en kommentar