Wet jerk

Jamaica-Jerk_V3A1481_klar_lighter_cream (1)

1 burk

Ingredienser:

  • 4 scotch bonnet-chili alt habanero
  • 1 gul lök, i bitar
  • 6 vitlöksklyftor
  • 5 salladslökar, halverade
  • 1⁄2 dl japansk soja
  • 1 1⁄2 tsk salt
  • 1 msk nymald svartpeppar
  • 1 msk riven ingefära
  • 2 msk hel kryddpeppar
  • 2 msk mörkt muscovadosocker
  • 1 tsk nymald muskot
  •  2 msk rapsolja

Wet jerk är den våta marinad som används till jerk. Dels marineras köttet i den före grillningen, dels penslas köttet upprepade gånger under grillningen. Eftersom grillningen sker på lägre temperaturer kommer inte marinaden att brännas. Wet jerk håller länge i kylen, den blir inte sämre av att stå någon vecka – helt ok att göra en större batch med andra ord.

FOTO - Christian Gustavsson

Gör så här:

Lägg alla ingredienser i en matberedare och mixa till en slät kräm.
Lägg över jerkblandningen i en väl rengjord glasburk med tättslutande lock och förvara i kylen.
Låt smakerna sätta sig över natten. Håller upp till 4 veckor.

Lämna en kommentar