Wok med grönsaker

grönsakswok

4 personer

20 minuter

  • ½ broccolihuvud
  • ¼ blomkålshuvud
  • Ca 2 dl grovt hackad vitkål
  • 2 morötter
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • ½ dl cashewnötter
  • 1 msk olja till stekning
  • ris till 4 personer

Sås

  • 1,5 msk ljus soja
  • 2 msk vatten
  • ½ msk ostronsås
  • 1 tsk sesamolja
  • 1 tsk risvinäger eller annan ljus vinäger

Tillbehör:

  • Ris
  • Tofu eller lax/kyckling

Kylskåpsrens på riktigt! Ta de grönsaker som finns och gör en riktigt god wok. Detta är grundreceptet men lägg gärna till en bit lax, tofu eller annat protein som du gillar.

Några goda råvaror att ha i är broccoli, blomkål, lök, vitkål, paprika och lök men våga prova dig fram.

Gör så här:

  1. Börja med att koka ris enligt förpackningens anvisningar
  2. Tvätta och skär broccoli och blomkål i små bitar
  3. Skala morötterna och skiva tunt
  4. Skär löken i bitar och finhacka eller riv vitlöken
  5. Börja med att steka vitkål och blomkål i olja på hög värme så att de får färg
  6. Lägg sedan i resten av råvarorna till woken och fortsätt steka på medelvärme i 10 minuter
  7. Blanda ihop såsen och häll över grönsakerna, stek i någon minut till och smaka av med eventuellt mer sälta
  8. Servera med nykokt ris

 

 

 

Lin Mellgard

2 Kommentarer

  1. Ida den mars 18, 2021 kl 13:01

    Gjorde denna till middag igår! Supergott – och enkelt! Kör vidare med linsbolognesen idag! 😊

    • Lin Mellgard den april 6, 2021 kl 13:57

      Ida! Så roligt att höra! Heja dig 🙂

Lämna en kommentar