Svartrot med pocherat ägg och ramslökshollandaise 4 personer 40 minuter 6-8 svarrötter (beroende på storlek) 1/2 citron 7 ägg (4 att pochera + 3 till hollandaisesåsen) 2 schalottenlökar 2 dl vatten 3 msk vitvinsvinäger 250 g smör 50 g ramslök krasse till topping Tänk på att lägga svartroten i vatten med ett par msk citronsaft…

Läs mer

Pasta med ramslök, sparris och buffelmozzarella 30 minuter 3 personer Ingredienser: 50 g ramslök 2 dl vitt vin 250 g smör 1 bunt sparris 1 tsk sherryvinäger alt citron 1 dl parmesan + till topping 2 förpackningar buffelmozzarella olivolja till stekning + ringla på en knippe persilja salt svartpeppar 300 g pasta Den är lika…

Läs mer

Smörstekt bröd med kronärtskockskräm med brynt smör, burrata, bakade tomater och friterad kapris 3 mackor 60 min Kronärtskockskräm: 1 förpackning naturella kronärtskockshjärtan (240 g avrunnen vikt) 80 g smör 1/2 riven vitlöksklyfta 2 msk citronsaft salt svartpeppar Bakade tomater: 400 g romanticatomater eller andra små tomater ca 3 msk olivolja salt svartpeppar Friterad kapris: 100…

Läs mer

Pankofriterad kycklingmacka med smält manchegokräm, citronmarinerad zucchini och kålrabbi a2 mackor 40 minuter Ingredienser: Pankofriterad kycklinglårfilé: 2-4 kycklinglårfiléer, beroende på storlek 2 dl vetemjöl 2 ägg 3 dl panko salt svartpeppar rapsolja till fritering Manchegokräm: 2 dl fet creme fraiche 150 g manchego (spara lite till topping) 1/2 vitlöksklyfta 2 tsk citronsaft salt svartpeppar ca…

Läs mer

Beurre blanc-pasta med smörfriterad salvia och burrata 4 personer 30 min Ingredienser: 2 dl vitt torrt vin 1 msk vitvinsvinäger 1 schalottenlök 1 vitlöksklyfta 250 g smör citronzest från 1/2 citron 1 msk citronsaft salt svartpeppar Smörfriterad salvia: 1 kruka salvia 40 g smör Tillbehör: 400 g pasta 2 burrata parmesan pressad citron   Beurre…

Läs mer

Svampkroketter med smält parmesansås ca 15-20 bollar 40 min Ingredienser: Svampkroketter: 1 kg skogschampinjoner 2 schalottenlökar 3 vitlöksklyftor 1 färsk chili (eller efter smak) 50 g smör 150 g färskost ev 1-2 äggulor (vet inte varför jag hade i detta men kanske fyllde någon funktion) salt svartpeppar rapsolja/matolja till fritering, går åt en hel del…

Läs mer

Wontontaco spicy tuna ca 20 små tacos 60 minuter 20 wontonark (finns att köpa frysta i asiatiska livsmedelsbutiker) rapsolja till fritering 350 g färsk tonfisk 2 dl majonäs (egengjord eller Hellmans) ca 1 msk gochujang (justeras efter smak) ca 1 msk pressad lime + lime till servering 2 tsk japansk soja 1-1.5 nashipäron 1 liten…

Läs mer

Salsicciapasta 4 personer 30 minuter Ingredienser: 400 g salsicciafärs 3 vitlöksklyftor 1 färsk chili (mängd kan justeras efter smak) 1 schalottenlök 400 g små tomater 1/2 dl olivolja 2 dl syrad grädde (går att byta ut mot vanlig grädde + citron eller creme fraiche) 1/2 kruka timjan 1-2 dl riven parmesan + till topping 400…

Läs mer

Svamprisotto med skogschampinjoner, ostronskivling, krutonger och syrlig persiljeolja 4 personer 60 minuter Ingredienser: 4 dl risottoris 500 g skogschampinjoner 300 g ostronskivling 2 dl vitt, torrt vin 5 schalottenlökar (2 till risotton, 3 till buljongen) 5 vitlöksklyftor (3 till risotton, 2 till buljongen) ca 1.5 dl olivolja (1 dl till persiljeoljan och resten till stekning)…

Läs mer