Inlägg av Amanda Wiger
Scampipasta med chili, vitlök och citron
Scampipasta med chili, vitlök och citron 6 personer 40 min Ingredienser: 4-5 vitlöksklyftor 1-2 färsk röd chili ca 1.5 dl olivolja 400 g små tomater 3 dl vitt vin 50 g smör 500 g scampi 1 citron 1 knippe persilja Salt Svartpeppar riven parmesan, ca 1.5 dl i + topping 600 g spaghetti Det är…
Läs merGrillade lammracks med krämig färskpotatissallad med brynt ört- och vitlökssmör
Grillade lammracks med krämig färskpotatissallad med brynt ört- och vitlökssmör 4 pers Ingredienser Potatissallad 1 kg färskpotatis 500 g creme fraiche 175 g smör 1 knippe timjan 1 knippe persilja 3 vitlöksklyftor 2 msk citronsaft + zest från 1 citron Lammracks + tillbehör: 800 g lammracks 6 morötter från knippe 4 knipplökar 1 knippe rädisor…
Läs merGrillad räka, nektarin, chimichurri och aioli
Grillad räka, nektarin, chimichurri och aioli 30 min ca 15-20 st Ingredienser: ca 600 g frysta scampi, gärna råa 2 gemsalladhuvuden, alt annat salladsblad 5 nektariner 2 lime salladslök till garnering Chimichurri 1 knippe koriander 1 Knippe persilja 1-2 färska jalapeño, efter smak 1 dl olivolja 0.5 dl rapsolja 1 vitlöksklyfta, riven salt svartpeppar Aioli…
Läs merMacka med grillad fetaost, sparris, zucchini, jalapeñomajo och pecorino
Macka med grillad fetaost, sparris, zucchini, jalapeñomajo och pecorino 4 mackor 1h Ingredienser: 4 skivor levain eller annat bröd 300 g fetaost (ja det ska vara mycket) 2 vitlöksklyftor 1 dl olivolja 1 knippe sparris 1 liten zucchini 1 citron 2 dl majo Jalapeños efter smak (färsk, men inlagd funkar) 1 dl rostad lök Pecorino…
Läs merTonfiskcarpaccio med brynt yuzu- och sojasmör, nashipäron och cashewnötter
Tonfiskcarpaccio med brynt yuzu- och sojasmör, nashipäron och cashewnötter Ingredienser: 2 personer 20 min 200-250 g färsk tonfisk 75 g smör 1 msk yuzu (kan bytas ut mot lime/citron) 1.5 msk soja 1 nashipäron 50 g cashewnötter, antingen färdigrostade eller naturella 1/4 kruka koriander salt svartpeppar En snabb men otroligt god förrätt! Har man svårt…
Läs merChorizopasta med vitt vin och färska tomater
Chorizopasta med vitt vin och färska tomater 5 personer 40 minuter Ingredienser: 300 g färsk chorizo 4 vitlöksklyftor 400 g små tomater 3 dl torrt vitt vin 1/2 dl olivolja 150 g pecorino 1 knippe persilja salt svartpeppar 500 g pasta Tänk på att använda färsk chorizo – den släpper ifrån sig mycket smakrik olja…
Läs merGnocchi med tryffelpecorino och skogschampinjon
Gnocchi med tryffelpecorino och skogschampinjoner 3-4 personer 30 min Ingredienser: 350 g skogschampinjon 1-2 schalottenlökar beroende på storlek 3 vitlöksklyftor 150 g tryffelpecorino 4 dl vispgrädde ca 100 g smör 2 tsk sherryvinäger, kan bytas mot citronsaft salt svartpeppar 1-2 förpackningar gnocchi (beroende på storlek, läs anvisning på förpackning) Råkar man sitta på en färsk…
Läs merChevrékroketter med rabarbermarmelad med chili och citron
Chevrékroketter med rabarbermarmelad med chili och citron Ingredienser: ca 12 kroketter 30 minuter Rabarbermarmelad: 300 g rabarber ca 1/2-1 dl socker 2 msk smör chiliflakes efter smak 1 msk citronsaft + citronzest från 1/3 av citronen Chevrékroketter: 200 g chevréost 2 msk creme fraiche alt färskost salt svartpeppar 2 dl vetemjöl 2 dl panko 2…
Läs merGnocchi med sparris, brynt citron- och vitlökssmör med burrata
Gnocchi med sparris, brynt citron- och vitlökssmör med burrata 2 personer 25 minuter Ingredienser 1 förpackning gnocchi á 500 g 1 knippe grön sparris 175 g smör (50 till stekning och 125 att bryna) 1 vitlöksklyfta 2 msk citron + citronzest 1 röd chili (efter smak) 1 burrata en knippe persilja parmesan till topping salt…
Läs merRåbiff med gruyèrekräm, picklad jordärtskocka på friterad wonton
Råbiff med gruyèrekräm och picklad jordärtskocka på friterad wonton 40 minuter 8 små tilltugg (2 var är lagom som snacks) Råbiff 270 g nötkött av fin kvalité, ex oxfilé eller innanlår 1-2 schalottenlökar 2-3 msk finhackad kapris 1 msk olivolja salt svartpeppar Gruyèrekräm 125g gruyère (ca 80 g i kräm + topping) 2.5 dl creme…
Läs mer