Pasta med ostronskivling och brynt vitlökssmör 2 personer 20 min Ingredienser 250 g ostronskivling 3 dl vispgrädde 75 g smör 1 schalottenlök 1-2 vitlöksklyftor 1-2 msk citron timjan 1.5 dl parmesan + parmesan till topping 200 g pasta salt peppar Hittar du inte ostronskivling så ta en annan svamp, det är inte hela världen. Gräddig…

Läs mer

Toast Skagen 30 min 2 personer 500 g räkor ca 1 msk creme fraiche ca 2 msk majonäs 1 kruka dill (spara ca halva till garnering) 1 msk finhackad rödlök 1 citron pepparrot salt peppar 2 skivor bröd, formfranska eller surdegsbröd 50 g smör till stekning Majonäs 1 äggula 1 tsk dijon 1 msk vitvinsvinäger…

Läs mer

Asiatisk råbiff med gochujangmajo och limemarinerad kålrabbi Ingredienser: 4 personer 30 minuter 500 g nötkött av fin kvalité 200 g shiitakesvamp 2 msk smör 1.5 msk japansk soja 1 kålrabbi 1 lime 1.5 dl majonäs 1-2 msk gochuyang (sriracha eller annan chili går bra) 2 tsk sesamolja salt svartpeppar svarta sesamfrön till topping koriander till…

Läs mer

Långbakad fläskkarré med cidersås och smörstekt spetskål 4 personer 15 minuter + 4h i ugn Ingredienser: Fläskkarrén: 1 kg fläskkarré 6 schalottenlökar 7 vitlöksklyftor en kvist timjan 50 g smör 50 cl torr äppelcider Smörstekt spetskål/såsen: 1 spetskål 100 g smör (50 g till spetskål och 50 g till såsen) 1.5 dl vispgrädde Rostad potatis:…

Läs mer

Rödvinsbräserat lammlägg med bakade tomater och chimichurri 6 personer 20 min + 3 h Ingredienser: 6 lammlägg 4 schalottenlökar 7 vitlöksklyftor 1 morot 3 msk tomatpuré 4 msk kalvfond 6-8 dl rött vin 1 kvist timjan 1 kvist rosmarin 3 msk smör (till såsen) Chimichurri: 1 kruka persilja 1 knippe rosmarin 1 knippe timjan 1/2-1…

Läs mer

Sill med brynt citronsmör, pepparot och dill Ingredienser: 1 paket 5-minuterssill, gärna hela filéer (420 g) 1 dl smetana 1 dl gräddfil 1/2 citron (zest från halva + 1 msk saft) 15-20 g smör ca 2-3 msk finriven pepparrot 1 kruka dill svartpeppar En fräsch sill med drag i. Pepparroten kan variera i styrka, ha…

Läs mer