Scampipasta med chili, vitlök och citron

Scampipasta med chili, vitlök och citron 6 personer 40 min Ingredienser: 4-5 vitlöksklyftor 1-2 färsk röd chili ca 1.5 dl olivolja 400 g små tomater 3 dl vitt vin 50 g smör 500 g scampi 1 citron 1 knippe persilja Salt Svartpeppar riven parmesan, ca 1.5 dl i + topping 600 g spaghetti Det är…

Läs mer

Grillad räka, nektarin, chimichurri och aioli

Grillad räka, nektarin, chimichurri och aioli 30 min ca 15-20 st Ingredienser: ca 600 g frysta scampi, gärna råa 2 gemsalladhuvuden, alt annat salladsblad 5 nektariner 2 lime salladslök till garnering Chimichurri 1 knippe koriander 1 Knippe persilja 1-2 färska jalapeño, efter smak 1 dl olivolja 0.5 dl rapsolja 1 vitlöksklyfta, riven salt svartpeppar Aioli…

Läs mer

Chorizopasta med vitt vin och färska tomater

Chorizopasta med vitt vin och färska tomater 5 personer 40 minuter Ingredienser: 300 g färsk chorizo 4 vitlöksklyftor 400 g små tomater 3 dl torrt vitt vin 1/2 dl olivolja 150 g pecorino 1 knippe persilja salt svartpeppar 500 g pasta Tänk på att använda färsk chorizo – den släpper ifrån sig mycket smakrik olja…

Läs mer

Gnocchi med tryffelpecorino och skogschampinjon

Gnocchi med tryffelpecorino och skogschampinjoner 3-4 personer 30 min Ingredienser: 350 g skogschampinjon 1-2 schalottenlökar beroende på storlek 3 vitlöksklyftor 150 g tryffelpecorino 4 dl vispgrädde ca 100 g smör 2 tsk sherryvinäger, kan bytas mot citronsaft salt svartpeppar 1-2 förpackningar gnocchi (beroende på storlek, läs anvisning på förpackning) Råkar man sitta på en färsk…

Läs mer

Chevrékroketter med rabarbermarmelad med chili och citron

Chevrékroketter med rabarbermarmelad med chili och citron Ingredienser: ca 12 kroketter 30 minuter Rabarbermarmelad: 300 g rabarber ca 1/2-1 dl socker 2 msk smör chiliflakes efter smak 1 msk citronsaft + citronzest från 1/3 av citronen Chevrékroketter: 200 g chevréost 2 msk creme fraiche alt färskost salt svartpeppar 2 dl vetemjöl 2 dl panko 2…

Läs mer

Gnocchi med sparris, brynt citron- och vitlökssmör med burrata

Gnocchi med sparris, brynt citron- och vitlökssmör med burrata 2 personer 25 minuter Ingredienser 1 förpackning gnocchi á 500 g 1 knippe grön sparris 175 g smör (50 till stekning och 125 att bryna) 1 vitlöksklyfta 2 msk citron + citronzest 1 röd chili (efter smak) 1 burrata en knippe persilja parmesan till topping salt…

Läs mer

Råbiff med gruyèrekräm, picklad jordärtskocka på friterad wonton

Råbiff med gruyèrekräm och picklad jordärtskocka på friterad wonton 40 minuter 8 små tilltugg (2 var är lagom som snacks) Råbiff 270 g nötkött av fin kvalité, ex oxfilé eller innanlår 1-2 schalottenlökar 2-3 msk finhackad kapris 1 msk olivolja salt svartpeppar Gruyèrekräm 125g gruyère (ca 80 g i kräm + topping) 2.5 dl creme…

Läs mer