Kan vi ta en liten stund att bara reflektera lite över hur göttigt det är med mat som lagar sig själv i ugnen? Ska inte nämna att jag råkade bränna en kastrull med ris.. oops! Gör om och gör rätt. Men när att koka ris är det mest avancerade att göra så bevisar det ju egentligen hur enkelt receptet egentligen är. Eller vad säger ni?

Läs mer

Är inte gryta perfekt när man ska laga mat till flera? ..eller för matlådor, eller kanske frysa in?

Dessutom går det ju att variera väldigt mycket. Här kommer en av mina favoriter som jag brukar göra på kyckling men nu använt quornfiléer istället vilket verkligen blev en succé!

Läs mer

Pasta Pomadoro är en italiensk rätt där pomadoro betyder tomat. För mig föddes dock rättens rötter i spanien genom min chef. Det är en snabb och lätt skål snarare än en skål i en tung sås.

Jag har valt att ha parmesanost till min pasta pomadoro men det går lika bra utan eller med annan valfri ost.

Läs mer

Jag vet inte varför den här rätter får mig att tänka på dagens tisdagsrätt på en klassisk lunchrestaurang, jag har nog nämligen aldrig ätit schnitzel på restaurang. Hur som haver blev det ingen tisdagslunch för vår del utan en helgmiddag och det funkade riktigt bra det också!

Läs mer

Planerat eller rester? Pytt är ju så smidigt eftersom det egentligen ofta består av olika rester som man säger ihop i en panna. Det händer rätt så ofta här hemma.

Läs mer

Kyckling i variation, idag saftigt inlindad i bacon med en god fyllning med smak av vitlök och parmesan. Passar såklart till vardags som fest, variera tillbehören; pasta, pommes, pressad potatis eller ugnsrostade grönsaker. Bara fantasin sätter gränser.

Läs mer

Idag bjuder jag på en lite kryddstarkare rätt men en bas av valfri färs, krossade tomater och bönor.
Du slänger snabbt ihop grytan och den smakar minst lika gott dagen efter. Perfekt nu om du har några dagars ledigt under jul och nyårshelgerna.

Läs mer